Güzelbahçe-Seferihisar Hattı İzmir'in Nitelikli Konut İhtiyacını Karşılayabilir

Güzelbahçe-Seferihisar Hattı İzmir'in Nitelikli Konut İhtiyacını Karşılayabilir

Güzelbahçe ile Seferihisar arasında kalan bölgede düşük yoğunluklu yapılaşmaya açılabilecek alanlar olduğuna dikkat çeken Saygın İnşaat yönetim kurulu başkanı Şevket Saygın İzmir'in nitelikli konut ihtiyacının burada karşılanabileceğine dikkat çekti.

A+A-

Yarımada’nın yapılaşma hinterlandının çok geniş olduğuna dikkat çeken Şevket Saygın, “Güzelbahçe-Seferihisar arasında kalan Yelki, Çamlı, Bademler, Ulamış hattında imara açılabilecek çok alan var. İzmir’in nitelikli konut ihtiyacı burada karşılanabilir. Bu bölge sadece İzmir’in değil Türkiye’nin de nitelikli müstakil konut ihtiyacını karşılayabilir. Bu bölge hem denize, hem şehir merkezine, hem de havaalanına yakın. Otobanla kolayca ulaşım sağlanabiliyor. İzmir’in en önemli noktalarından biri. Bu bölgede arsalar bitmek üzere. Yapılaşmaya açılabilecek çok sayıda arazi var ama henüz bunlarla ilgili bir imar çalışması yok” dedi.

sevket-saygin.jpg

YÜKSEK YAPILAŞMA ÇÖKERTİR, DÜŞÜK YAPILAŞMA DEĞER KATAR

Güzelbahçe-Seferihisar hattının tarıma uygun olmayan araziler olduğunu belirten Saygın sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Bu bölge tarıma uygun değil. Ormanlık alanlarımız var, onlar korunmalı. Ancak kültürel ve tarımsal değeri olmayan kıraç alanlar yapılaşmaya açılmalı. Yüksek yoğunluklu bir yapılaşma bölgeyi çökertir ama düşük yoğunluklu bir yapılaşma bu bölgeye çok değer katar. Bu bölgede kat sayısı 2’yi geçmemeli.”

PANDEMİ EVLERİN TASARIMINI DA DEĞİŞTİRDİ

Pandemi ile beraber evde geçirilen zamanın artması ve evden çalışma modeline geçilmesi ile konutta yeni bir dönüşüm yaşandığını belirten Saygın, “Eskiden evden çalışma diye bir şey yoktu. Şimdi kurumsal şirketlerin büyük çoğunluğu pandemi nedeniyle evden çalışma modeline geçti. Pandemi sonrasında da evden çalışma sistemi devam edecek. Evden çalışanlar artık daha büyük evler, çalışma odası, daha geniş bahçe talebinde bulunuyor. Bu talebi karşılayacak projeler üreteceğiz” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.