Gültepe'de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Başlıyor

Gültepe'de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Başlıyor

14 mahalleyi kapsayan Gültepe İmar Planlarının onaylamasının ardından Konak Belediyesi Gültepe Kentsel Dönüşüm projesi için start verdi. Belediye başkanı Abdül Batur kentsel dönüşüm bilgilendirme çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

A+A-

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanan Gültepe imar planları ile ilgili bir açıklama yaparak kafalardaki soru işaretlerine netlik kazandırdı. 14 mahalleyi ilgilendiren planların tüm parti gruplarının ortak kararı sonucu oybirliği ile kabul edildiğine dikkat çeken Başkan Batur, “Gültepe planları Konak ve İzmir için çok önemli bir çalışmaydı. Yıllardır beklenen, oradaki 14 mahallede yaşayan vatandaşlarımızın özlemle beklediği bir çalışmaydı. Bu çalışma Konak Belediye Meclisimizden oybirliği ile geçti. İzmir Büyükşehir Belediyemizde de tüm siyasi parti gruplarının ortak kararı üzerine oybirliği ile neticelendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer başta olmak üzere İmar Komisyonunda görev yapan meclis üyesi arkadaşlarımıza ve tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

 Kentsel dönüşüm halka anlatılacak

 Gültepe imar planlarının onaylanmasının ardından izlenecek yol haritasını da açıklayan Başkan Batur, 14 mahallede önce muhtarlar olmak üzere Gültepelilerle kentsel dönüşüm toplantıları yapacaklarını söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bundan sonraki yol haritamız ise şöyle; önce planlar askıya çıkacak. Planlar, vatandaşlarımızın, kurumların göreceği şekilde askıda 30 gün tutulacak. Askından indikten sonra imar adalarının oluşturulması çalışmasına başlanacak. Biz de bu arada öncelikle mahalle muhtarlarıyla, daha sonra da mahallelerimizde vatandaşlarla planın bundan sonraki işleyişi ile ilgili kentsel dönüşüm toplantıları yapacağız.”

 “Vatandaşın içi rahat olsun”

 Vatandaşın belediye güvencesinde olduğunu hatırlatan Başkan Abdül Batur, kentsel dönüşümün belediyenin organizasyonu ile yapılacağını vurguladı. “Vatandaşlarımız sakin olsunlar ve bu konuda bizlere güvensinler” sözleriyle Gültepelilere güven veren Başkan Batur, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Şimdiye kadar ne dediysek onu yapıyoruz. Bundan sonra da belediyenin organizasyonu ile dönüşümü sağlayacağız. Belediye elini taşın altına koyacak. Sözleşmeleri birebir, vatandaşlarla beraber yapacak. Orada müteahhitlerle ya da herhangi başka oluşumlarla irtibata geçmesinler. Bu işin bütün organizasyonu, bütün çalışması Konak Belediyesi tarafından yapılacaktır. Rahat olsunlar. Gözleri aydın; yıllardır bekledikleri imar planı çalışması tamamlandı. Bu mahallelerde yaşayan tüm vatandaşlara ve Konak halkına hayırlı olmasını diliyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.