Gülermak Halka Arz Oluyor!

Gülermak Halka Arz Oluyor!

Türkiye'nin en büyük altyapı müteahhitlerinden Gülermak halka arz oluyor. Hisselerinin 18,33'ünü halka açmayı hedefleyen Gülermak Türkiye ve yurt dışında üstlendiği çok sayıda proje sayesinde 2023 yılında 18 milyar liranın üzerinde ciro elde etmişti.

A+A-

1958 yılından bu yana faaliyet gösteren, ülkemizin köklü firmalarından biri olan Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş taslak izahnamesini hazırlayarak SPK’ya (Sermaye Piyasası Kurulu) halka açılmak için başvuruda bulunmuştur. QNB Finansbank’ın konsorsiyum lideri olduğu halka arzda şirket toplam paylarının yüzde 18,33’ünü halka açmayı hedeflemektedir. Peki, Gülermak Ağır Sanayi halka arz ne zaman, halka arz bilgileri neler, Gülermak kimin, ortaklık yapısı nasıl, ne iş yapar ve benzeri gibi soruların cevaplarına bakalım…

Gülermak Kimin, Ortaklık Yapısı Nasıl?

Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş pay sahipleri ve sahip oldukları pay oranları aşağıdaki gibidir:

SPK'ya halka arz başvurusu yaparak onay bekleyen şirketlerden biri olan Gülermak Ağır Sanayi halka arzı ne zaman, halka arz bilgileri neler, bakalım...

  • Gülermak Emlak Yapı İnşaat Yatırım A.Ş – Yüzde 68 (54.400.000 TL)
  • Gülermak Turizm İşletme Yatırım A.Ş – Yüzde 32 (25.600.000 TL)

Gülermak Emlak Yapı İnşaat Yatırım A.Ş pay sahipliği ise aşağıdaki gibidir:

  • Kemal Tahir Güleryüz – Yüzde 51,471 (51.471,00 TL)
  • Necdet Demir – Yüzde 48,529 (48.529,00 TL)

Gülermak Ağır Sanayi taslak izahnamesinde yer alan pay sahipliği tablosu aşağıdaki gibidir:

SPK'ya halka arz başvurusu yaparak onay bekleyen şirketlerden biri olan Gülermak Ağır Sanayi halka arzı ne zaman, halka arz bilgileri neler, bakalım...

Gülermak Kimin, Ortaklık Yapısı Nasıl?

Gülermak Ne İş Yapar?

Gülermak Ağır Sanayi 1958 yılından bu yana sektörde faaliyet göstermekte olup dünya çapında EPC yüklenicileri arasında yer almaktadır. Şirketin ana faaliyet konusu dünya çapında anahtar teslim altyapı ve endüstriyel inşaat projeleri gerçekleştirmektir. Bu kapsamda Gülermak; tramvay, tünel, metro, cam fabrikası, çimento fabrikası, şeker fabrikası, yol, elektrik santrali, baraj, demiryolu gibi projeler inşa etmektedir.

2023 Aralık verilerine göre şirketin 31 adet devam eden projesi bulunmaktadır. Gülermak Ağır sanayi merkezi Türkiye olmakla birlikte dünyanın farklı bölgelerinde bağlı ortaklıkları ve şubeleri ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Gülermak Ağır Sanayi Finansal Durum!

Taslak izahnamede yer alan bazı önemli finansal bilgilerin yer aldığı tablo aşağıdaki gibidir:

Gülermak Ağır Sanayi Finansal Durum!

Gülermak Ağır Sanayi Halka Arz Bilgileri!

Gülermak Ağır Sanayi 12.750.000’i sermaye artırımı, 4.250.000’i ortak satışı olacak şekilde toplamda 17 milyon lot halka arz etmeyi planlamaktadır. Bireysele eşit dağıtım yöntemi ile halka açılacak olan şirket Yıldız Pazar’da işlem görecektir. Gülermak Ağır Sanayi borsa kodu henüz açıklanmamıştır.

Şirket halka arz taahhütleri kapsamında bir yıl boyunca pay satmama ve 30 gün boyunca fiyat istikrarı (brüt halka arz gelirinin yüzde 20’si ile) planlamaktadır. Gülermak  halka arz geliri kullanım alanları, taslak izahnamede yer alan bilgilere göre aşağıdaki gibidir:

  • Yüzde 45 – 50’si ile makine ve ekipman satın alımı
  • Yüzde 25 – 30’u ile Güneş Enerjisi Santrali yatırımı
  • Yüzde 15 – 20’si ile KOİ Projesi işletme sermayesi yatırımı
  • Yüzde 2 – 10’u ile finansman maliyetlerinin düşürülmesi

Gülermak Ağır Sanayi Halka Arz Ne Zaman?

Gülermak Ağır Sanayi halka arzının, taslak izahnamede yer alan bilgiye göre, 2024’ün ilk yarısında gerçekleşmesi planlanmaktadır. Ancak bu noktada son söz ve onay makamı SPK olduğu için net tarih vermek mümkün değildir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.