Göbekli Yapı’nın 3 Altın Kuralı:  En Büyük Mağaza, En İyi Marka, En İyi Hizmet

Göbekli Yapı’nın 3 Altın Kuralı: En Büyük Mağaza, En İyi Marka, En İyi Hizmet

İzmir’in en büyük seramik mağazasını açan Göbekli Yapı’nın yönetim kurulu başkanı Rafet Göbekli, “Bulunduğu bölgenin en büyük ve en iyi hizmet veren mağazası olmak zorundayız. Bu mağazalarımızda dünyanın ve Türkiye’nin en iyi markalarını satıyoruz” dedi.

A+A-

 

Aydın’daki iki mağazanın ardından İzmir’in en büyük seramik mağazasını açan Göbekli Yapı’nın yönetim kurulu başkanı Rafet Göbekli, “Bulunduğumuz bölgenin en büyük ve en iyi hizmet veren mağazası olmak zorundayız. Bu mağazalarımızda dünyanın ve Türkiye’nin en iyi markalarını satıyoruz” dedi.

1970 yılında temelleri atılan Göbekli Yapı, neredeyse Türkiye’de seramik satılmaya başladığından bu yana seramik satışı yapıyor. 2000 yılında Türkiye’nin en büyük seramik mağazalarından birini Söke’de açan Göbekli Yapı, 600 metrekarelik bir mağaza ile hizmet vermeye başladı. 2003 yılında Didim’de yine 600-700 metrekare büyüklüğünde ikinci mağazasını açan firma, Gaziemir’deki 2.750 metrekarelik yeni mağazasıyla Aydın’dan sonra İzmir’de de hizmet vermeye başladı. Aydın’da 23 kişiye istihdam sağlayan firma, İzmir Gaziemir’deki yeni mağazasında da 15 kişiye iş imkanı sağlayacak.

Göbekli Yapı olarak kuruluştan bu yana önemli bir karar aldıklarını ve sadece dünyanın ve Türkiye’nin en iyi markalarını sattıklarını belirten şirketin ikinci kuşak yöneticisi Rafet Göbekli, “Sattığımız ürün Türkiye ve dünyada lider bir marka değilse mağazamızda satmıyoruz.  Bayisi olduğumuz Kütahya Seramik Türkiye’nin en iyi seramik markalarından birisi. Grohe, Duravit dünyanın en iyi markaları arasında. ECA ve Creavit yine kendi alanında Türkiye’nin en iyi markalarından. Biz bu kuralımızdan hiçbir şekilde taviz vermiyoruz. 7 güçlü markayla Aydın ve İzmir’de hizmet veriyoruz. İkinci kuralımız ise bulunduğumuz bölgenin en büyük seramik mağazasına sahip olmak. Söke’nin ve Didim’in en büyük seramik mağazasından sonra İzmir’in en büyük seramik mağazasını açıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin ilk akıllı seramik mağazası

Verdikleri hizmetle ayrıştıklarını ifade eden Göbekli şu şekilde devam etti: “Çok iyi markaları satıyoruz. Bu yüzden çok iyi hizmet vermek zorundayız. ‘En çok ürün satan, en iyi fiyatla ürün satan bayi olacağız’ iddiamız hiç olmadı. ‘En iyi hizmet veren bayi olacağız’ iddiamız oldu. İzmir’de seramik sektörüne bakış açısını değiştirmeyi düşünüyoruz. Türkiye’nin ilk akıllı seramik mağazasını kurmayı planlıyoruz. Bununla ilgili çok fazla detay veremeyeceğim. Altyapısı bittiğinde detaylarını paylaşacağız. İzmir’de çok iyi hizmet veren mağazalar var ancak biz fark yaratacağımıza inanıyoruz. İzmir’de en iyi hizmet veren mağaza olacağız. Müşterinin mağazadan mutlu ayrılması bizim için çok önemli.”

3 yılda 3 mağaza

22 yaşında şirketin başına geçtiğini belirten Rafet Göbekli, “28 yaşında genç bir patronum. 6 yılda iyi bir ilerleme kaydettik. Aydın’da iyi bir noktadayız. Bundan sonraki süreçte İzmir’de büyümeyi hedefliyoruz. İzmir’in kuzey yakasında ve sahil bölgesinde mağaza açma düşüncemiz var. Bunların fizibilitesini hazırladık. 3 yıl içerisinde İzmir’de 3 mağazayla hizmet vermeyi hedefliyoruz” sözlerine yer verdi.

En inovatif ürünler Kütahya Seramik’te

“Kütahya Seramik dışında başka bir markayla İzmir’e gelmeyi düşünmezdim” diyen Göbekli, Kütahya Seramik ile olan iş ilişkisini şu şekilde anlattı: “Kütahya Seramik’in tutkusu, özverisi, çalışkanlığı, vizyonu bizimle uyuştuğu için İzmir’e geldik. Marka bize güven veriyor. Türkiye’nin en büyük ebatlı, en inovatif ürünleri Kütahya Seramik’ten çıkıyor. Marka bilinirliğinin yüksek olması, ürün çeşitliliği ile kalitesi satışlarımızı kolaylaştırıyor.”

Başarımızın sırrı kurduğumuz sistem

Mağaza içerisinde mükemmeliyetçi bir yapıya sahip olduklarını belirten Göbekli şunları kaydetti: “Seramikte çeşitlilik çok fazla. Biz bu çeşitliliği müşteriye anlatmak zorundayız. İnsanlar 15 yılda bir seramik alıyor ve bu mağazadan içeri girdiğinde kısıtlı kalmasın, bu çeşitliliği görsün istiyoruz. O yüzden büyük mağazalar açıyoruz. Genç kuşak olduğumuz için teknolojiyi çok iyi kullanıyoruz. Müşteriye teklif sunduktan sonra hızlıca satışı tamamlayabiliyoruz. Başarımızın altında yatan en büyük sebep kurduğumuz sistem. Bu sistem sayesinde 81 ilde zorlanmadan mağaza kurabilme kabiliyetine sahibiz.”

Stok konusunda çok iddialı olduklarını belirten Göbekli, “Aydın’da 14.500 metrekarelik depolama alanımız mevcut. İzmir’de de 10.000 metrekarelik stok alanı için çalışmalara başladık. Stok konusunda hiç sorun yaşamadık. Fabrikalarımız da bu konuda bize büyük destek sağlıyor. Kendi araçlarımızla çalıştığımız için hızlı servis veriyoruz” dedi.

rafet-gobekli-gobekli-yapi.jpg

“Ben bu işin içinde doğdum, bu işin içinde büyüdüm. 6 aylıkken seramik paletinin üzerinde fotoğrafım var. Üniversite eğitimimi tamamladıktan sonra seramik fabrikalarında çalıştım. Bir süre çalıştıktan sonra kendi işimin başına geçtim. Sektördeki en genç patronlardan biriyim. İşi çok iyi biliyoruz. Bu ülkede üretim olduğu sürece biz bu işin içerisinde olacağız.  Ticaretimize, yatırımlarımıza devam edeceğiz.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.