Geleceğin Yapı Trendi: Yatay Mimari

Geleceğin Yapı Trendi: Yatay Mimari

Sedimega İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Güney Avcı bu gerçeğe dikkat çekerek “Yapı tasarımında bazı şeyler kalıcı olarak değişti. Geleceğin yapı trendi artık daima yatay mimari olacak” dedi.

A+A-

Sedimega İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Güney Avcı, Covid 19 salgınıyla birlikte doğal yaşama olan özlemin daha da arttığına dikkat çekerek, “İnsan, zihninde bulunan doğa ile etkileşime geçme ihtiyacından mahrum kaldığı zaman uzun vadede nasıl problemlerle karşılaşacağını son 1 yılda çarpıcı şekilde gördü. Projelerimize gelen misafirlerimizle konuşunca gördük ki bu yoksunluk, insan hayatına fiziksel yönde dezavantaj olarak geri dönerken, aynı zamanda stres ve odaklanma zorluğu gibi psikolojik etkiler de yaşam kalitesini etkiliyor” dedi. Salgınla birlikte insanlarda, doğanın kendini yenileyebilme ve iyileşebilme gücüne olan hayranlık ve farkındalık artarken doğaya özlemin de arttığını belirten Kerem Güney Avcı, “Hiç beklemediğimiz bir virüs, tüm Dünyanın akışını bir anda değiştirirken, konforu çoklu katlarda arayan bizler, aslında doğaya ait olduğumuzu ve ancak doğada mutlu olabileceğimizi hatırladık. Dünyadaki bu büyük değişim, yapı tasarımındaki eğilimleri de kalıcı olarak değiştirdi. Benim görüşüm; yatay mimari artık kalıcı olarak geleceğin yapı trendi olacak. Geleceğin projeleri buna göre şekillenecek” dedi.

‘Doğal ve Özgür Bir Yaşam İnşa Ediyoruz’

İzmir Kemalpaşa’da doğal yaşam talebine cevap veren Loft Albero Country Club projesiyle dikkat çeken Sedimega İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Güney Avcı, “Ben de ailemle birlikte burada yaşayacağım. Bu projeyi yapmakla; aslında kendi hayatımı, ailemle yaşamak istediğim yeri inşa ederken diğer yandan komşularımı bekliyorum diyebilirim. Doğa ile konforun buluştuğu 90 villadan oluşan ve 110 dönüm içerisinde birçok sosyal alanı içinde barındırabilen kapsamlı bir doğal yaşam projesi, onu içselleştirmeden, doğaya saygı duymadan başarıya ulaşamazdı. Seneca’nın dediği gibi; bütün sanat doğanın bir taklididir. Son yıllarda doğayı dikey yapılara entegre eden biyofilik tasarımlar, sıkışık kentlerde yaşamak zorunda olan insanlar için bir nebze çözüm gibi görünse de geleceğin yapıları, doğayı bozmadan ona uyum sağlayabilen yatay yapılar olacak. Doğaya zarar vermeden, doğaya yakın konforlu ve huzurlu bir yaşam, doğru tasarımlarla mümkün. İçinde atlı spor kulübü, ekolojik tarım alanı, sera, gölet, açık ve kapalı spor alanları, koşu ve yürüyüş parkuru, açık havuz ve kapalı sıcak su havuzu, çocuk parkı, piknik alanları, kreş, sanat atölyesi, restoran ve kafelerin yer aldığı, akıllı ev teknolojisini doğaya entegre etmiş projemiz Loft Albero Country Club villaları bunun en güzel örneklerinden biri. Sedimega İnşaat olarak, sürdürülebilir şehirlerin sürdürülebilir bir dünyayla kurulabileceği inancıyla yolumuza devam ediyoruz ” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.