Geciken Aidata Fark Ödenir Mi?

Geciken Aidata Fark Ödenir Mi?

Aidat zamanında ödenmezse ne olur? Geciken aidat için fark ödenir mi? Feride Hilal İmal geciken aidatlara fark ödenip ödenmeyeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

A+A-

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında geciken aidatlara fark ödenip ödenmeyeceğini kaleme aldı. Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu "Bazı daireler site aidatlarını sürekli gecikmeli yatırıyor. Aidat zamanında ödenmezse ne olur?" sorusunu sordu. Peki geciken aidat için fark ödenir mi?

Kat malikleri, kaloriferci, bahçıvan kapıcı ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanan avansa eşit olarak, ana gayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin koruma, güçlendirme, bakım ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlerle ortak tesislerin işletme giderlerine, kendi arsa payları oranında katılmakla yükümlü olur.  Kendi payına düşen gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki,  icra masrafı  ve vekalet ücreti de dahil olarak, ödemede geciktiği günler için aylık oalrak yüzde 10 hesabıyla gecikme tazminatı ödemek zorunda kalır. Yönetici icra takibi dışında kat sahibinin mal varlığına da haciz koyabilir.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.