Gebze Center AVM'nin Yeni Sahibi Seyir Gayrimenkul Yatırım

Gebze Center AVM'nin Yeni Sahibi Seyir Gayrimenkul Yatırım

Doğuş GYO, Gebze Center AVM, ek binalar, otel ve 1 adet arsayı 102,5 milyon euro karşılığında Seyir Gayrimenkul Yatırım'a sattı. Doğuş GYO daha önce de Anlaya 2000 Plazayı değerinin altında bir fiyata satmıştı.

A+A-

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyunu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Gebze Center AVM, Otel ve ek binalar ile 1 adet arsa satışı hakkında açıklama yaptı.

Kocaeli Gebze Sultanorhan Mahallesi'nde yer alan 60 bin 865 metrekare yüzölçümlü parselde bulunan Gebze Center AVM'yi Seyir Gayrimenkul Yatırım A.Ş'ne sattı.

Seyir Gayrimenkul, Gebze Center AVM markasını KDV hariç 102 milyon 500 bin Euro peşin bedelle satın aldı. Seyir Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Şişli’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Zınar Okçuoğlu ve Hüsrev Ateş Ergüler ortaklığında 11 Mayıs 2017 Perşembe günü kuruldu.

Bu satışın tamamlanması durumunda elde edilecek olan satış gelirinin tamamı, Doğuş GYO stratejisine uygun olacak şekilde sabit bir geliri olan ve şirket portföy değerini arttıracak yeni yatırımlara yönlendirilecek. 

Doğuş GYO'nun KAP açıklaması: 
Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Sn. Hüsnü Akhan'ın başkanlığında şirket merkezinde toplanarak;

1) Şirketimiz portföyünde yer alan;

i. Tapunun Kocaeli ili, Gebze ilçesi, Sultanorhan Mahallesi, G22B24C2A Pafta, 6371 Ada, 2 sayılı ve 60.865 m2 yüzölçümlü parselde bulunan Gebze Center AVM, Otel, Ticari Alan'ın ("Parsel 2")

ii. Şirketimizin 74433/100000 hissesine sahip bulunduğu, tapunun Kocaeli İli, Gebze İlçesi, Sultanorhan Mahallesi, G22B24B2A Pafta, 6371 Ada, 4 parselinde kain 2.000 m2 yüzölçümüne sahip arsa niteliğindeki taşınmazın ("Parsel 4")

iii. Şirketimiz aktifinde yer alan Parsel 2 üzerindeki demirbaşların ("Menkul")

iv. Şirketimize ait "Gebze Center" markasının ("Marka")

Seyir Gayrimenkul Yatırım A.Ş'ne KDV hariç 102.500.000-€ (EURO) peşin bedelle satılmasına ve satıma ilişkin Gayrimenkulün satışına ilişkin sözleşme ve/veya satış vaadi sözleşmesi akdedilmesine,

2) Söz konusu satış işlemine yönelik olarak sözleşme ve/veya satış vaadi sözleşmesi imzalanması ve satış bedelinin tapu sicili nezdinde gerçekleştirilecek satış ve mülkiyet devir işlemi ile eş zamanlı ve peşin olarak tahsil edilmesi hususunda şirket Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Hasan Hüsnü Güzelöz ve Genel Müdür Sn. Çağan Erkan'ın yetkilendirilmesine, satış işlemlerini gerçekleştirmek üzere Av. Özgür Çınar ve/veya Av. Özge Esmer'in vekil tayin edilmesine,

3) TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'nin 07.06.2018 tarih ve 2018-REV325 sayılı ekspertiz raporunda söz konusu taşınmazların bir bütün halinde satılması durumunda tespit edilen KDV hariç 638.995.000-TL tutarındaki ekspertiz değerinin zarureten altında gerçekleşmesinin sebepleri olarak;

a. Satışın peşin ödeme şartıyla yapılacak olması,

b. Günümüz ekonomik koşullarının

Yönetimimizce dikkate alınmak mecburiyetinde kalındığının satış işlemine konu KAP açıklamamızda ve bilhare yapılacak ilk Genel Kurul toplantısında ortakların bilgisine sunulmasına,

4) Bu satışın tamamlanması durumunda elde edilecek olan satış gelirinin tamamının, şirket stratejisine uygun olacak şekilde sabit bir geliri olan ve şirket portföy değerini arttıracak yeni yatırımlara yönlendirilmesine, oybirliğiyle karar verilmiştir.

5) Bağımsız Yönetim Kurulu Üyemiz Sn. Özlem Tekay mazereti nedeniyle toplantıya katılamamıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.