Gaziantep Şehir Hastanesi İnşaatı Ne Zaman Bitecek 2022?

Gaziantep Şehir Hastanesi İnşaatı Ne Zaman Bitecek 2022?

Yaklaşık 10 yıl önce inşaatı başlayan 1.875 yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi'nin inşaatı bir türlü tamamlanamadı. Peki Gaziantep Şehir Hastanesi inşaatı ne durumda? Gaziantep Şehir Hastanesi inşaatı ne zaman tamamlanacak?

A+A-

Temeli 27 Aralık 2013 yılında eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından atılan Gaziantep Şehir Hastanesi yaklaşık 10 yıldır tamamlanmadı.

Yapımı tamamlandığında "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük hastanesi özelliğini taşıyacak" denilerek kamuoyuna lanse edilen Gaziantep Şehir Hastanesi'nin temelini atma töreninde, Müezzinoğlu yaptığı açıklamada, hastaneyi 3 yılda tamamlayacaklarını açıklamıştı.

Temel atma töreninde Müezzinoğlu, hastanenin yapımını üstlenen firma yetkilisini yanına çağırmış, hastanenin 29 Mayıs 2016 tarihinde teslim edilmesini istemişti.

Firma yetkilisi ise söz konusu tarihin mümkün olabileceğini ifade etmişti.

Temeli 2013 yılının sonunda atılan ve 3 yılda tamamlanacağı açıklanan Gaziantep Şehir Hastanesi, aradan yaklaşık 10 yıl geçmesine rağmen tamamlanamadı.

Yetkililer tarafından Türkiye'deki en büyük hastanelerden birisi olacağı belirtilen Gaziantep Şehir Hastanesi'nde inşaat çalışmaları bile yapılmıyor.

Temeli 2013 yılında atılmasına rağmen çeşitli aksamalar nedeniyle yıllardır bir türlü bitirilemeyen ve adete şehir efsanesine dönen Gaziantep Şehir Hastanesi'nin inşaat çalışmalarının tamamlanması ve bir an önce hizmete açılması isteniyor.

Yapımı uzun süredir devam etmesine rağmen bir türlü tamamlanamayan Gaziantep Şehir Hastanesi Projesi'nde, projeyi sürdüren konsorsiyum firmalar arasında yaşanan anlaşmazlıklar olduğu iddia edilse de bu sorunun yıllardır çözülmesi ise dikkat çekiyor.

Yetkililer tarafından 2023'te bitirileceği söylenen ve geçtiğimiz mart ayından bu yana inşaatına tek çivi bile çakılmayan hastanede yaklaşık yüzde 50'lik fiziki gerçekleşme oranına ulaşıldığı belirtilse de hastanenin tamamlanmamasına vatandaşlar büyük tepki gösteriyor.

8 yılda yarısı biten hastanenin, kalan yarısının önümüzdeki yılda bitirilmesi hayal oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.