Gaziantep Şehir Hastanesi 1 Yılda Tamamlanacak?

Gaziantep Şehir Hastanesi 1 Yılda Tamamlanacak?

Gaziantep’te, yapımına 9 yıl önce başlanan 1.875 yataklı Şehir Hastanesi yapımı Rönesans İnşaat Ortaklığının işi devir almasıyla yeniden başladı. Hastanenin 2023 yılının Haziran ayında bitirilmesi öngörülüyor.

A+A-

Yatırım değeri 803 milyon euro olan sağlık üssü; Sağlık Bakanlığı, Rönesans Sağlık Yatırım, Meridiam, Samsung C&T ve İstanbul Portföy’ün katılımı ile hayata geçiyor.

Bölgenin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek olan 7 ayrı hastaneyi bünyesinde bulunduran sağlık kampusu, 1875 yatak kapasitesiyle toplam 638 bin metrekare alanda hizmet verecek.

Gaziantep Şehir Hastanesi, alanında dünyanın en büyük yatırım ve fon yöneticilerinden biri olan Meridiam Uluslararası Yatırım Fonu, teknoloji, yatırım ve inovatif sağlık çözümleri alanının öncülerinden Samsung C&T, dünyanın en büyük 24’üncü, Avrupa’nın ise en büyük 8’inci müteahhitlik şirketi olan Rönesans ve Türkiye’nin en büyük yerli sermayeli bağımsız portföy yönetim şirketlerinden biri konumundaki İstanbul Portföy ile Kamu Özel İş Birliği modeli kapsamında hayata geçirilecek.

Rönesans Holding Başkanı Dr.Erman Ilıcak, projeyi 2023 yılı haziran ayında tamamlayacaklarını açıkladı.

Gaziantep Şehir Hastanesi; Genel Hastane Binası (332 yatak), Kalp Damar–Onkoloji Hastanesi (401 yatak), Genel Hastane ve Psikiyatri Hastanesi (400 yatak), Kadın Hastalıkları, Doğum ve Çocuk Hastanesi (459 yatak), Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi (100 yatak), Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Binası (150 yatak) ve İl Sağlık Müdürlüğü Binası olmak üzere 7 ayrı binadan oluşuyor. 199 yoğun bakım yatak kapasitesinin yanı sıra 60 yatak kapasiteli Yenidoğan Bakım Ünitesinin de bulunduğu Gaziantep Şehir Hastanesi, 2 bin acil hastaya, günlük ise 18 bin ayakta hastaya tedavi imkanı sunacak. 3 bin sağlık personeli ile birlikte yaklaşık 6 bin kişiye kalıcı istihdam sağlayacak olan Gaziantep Şehir Hastanesi kompleksini günlük 40 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Gaziantep Şehir Hastanesi, çevre iller ile birlikte yaklaşık 9 milyon kişiye hizmet verecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.