Gaziantep Şahinbey Bayramlı Mahallesine 5 Bin Yeni Konut!

Gaziantep Şahinbey Bayramlı Mahallesine 5 Bin Yeni Konut!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, Bayramlı Mahallesi'ne 5 bin yeni konut inşa edecek. Projede arsa sorunu çözüldükten sonra çalışmalara başlanacak.

A+A-

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından 5 bin konutluk proje hayata geçirilecek. Küsget'in arkasındaki Bayramlı Mahallesi'nde 5 bin yeni konut inşa edilecek. 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, arsa sorununun çözüleceğini ve çalışmalara başlanacağını belirtti. Tahmazoğlu, Mavikent 5. etabın inşaatına başladıklarını söyledi. 

Bayramlı'da konut ihtiyacının karşılanması için harekete geçeceklerini belirten Tahmazoğlu, Küsget'te çalışanların oturacağı bir mekan olmadığını belirtti. 

Tahmazoğlu, "Bir Gazikent var. O da yetmiyor zaten. Meclisten karar çıktı. Belediye olarak 5 bin konut hedefliyoruç. Yaklaşık maliyet 500 Milyon TL gibi. Önümüzdeki günlerde Ankara'ya gideceğim, arsa işini halledersem hemen başlatacağım. Bayramlı'da millete bayram ettireceğiz" şeklinde konuştu.

Belediye olarak sosyal konut yaptıklarını, lüks konut yapan müteahhitlerin alanına girip onları rahatsız etmediklerini söyleyen Tahmazoğlu, "Bizim yaptığımız ağırlıklı sosyal konut. Bizim dışımızda sosyal konutu TOKİ yapıyor. Biz lüks konut yapan müteahhitlerin alanına girmiyoruz. Onların kapısından geçemeyen, onların semtine dahi uğrayamayacak durumdaki insanlara hitap ediyoruz. Ki biz 10 yıl vade yapıyoruz. Kira öder gibi, hatta kiradan daha düşük rakamlarla konut satıyoruz" dedi.

İnşaat sektörü hakkında açıklamalarda bulunan Tahmazoğlu, "İnşaat sektörü açıldı, gayet de iyi gidiyor, daha da iyi olacaktır. Bunu taleplerden görüyoruz. Ruhsat için başvuranların sayısında artışı görüyoruz. Birkaç ay sonra inşaatlar yükselecektir. Bunun yanısıra yaz mevsimi girdi, konut ihtiyaç. Talep artacaktır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.