Gayrimenkul Sektörünün Yükselen Değeri: Arsa Arazi Yatırımı

Gayrimenkul Sektörünün Yükselen Değeri: Arsa Arazi Yatırımı

Türkiye’nin her zaman en hareketli sektörlerinden biri olan inşaat sektöründe son yıllarda yaşanan bazı değişimler bu kentsel/kırsal sirkülasyonu daha net gözler önüne serebilmek adına önemli veriler barındırıyor.

A+A-

Bu hafta, uparazzi.com.tr’de yayınlanan rapora göre, Türkiye’de bir arazi üzerinde yapı inşa etmek için zorunlu başvurulan yapı ruhsatı sayısında son 4 yılda istikrarlı bir düşüş söz konusu. Rapora göre; 2019’da ulaşılan toplam yapı ruhsatı sayısı 2018’deki sayının neredeyse yarısına tekabül ederken, 2020’nin ilk yarısı itibariyle, 2017’nin ilk yarısına oranla yaklaşık %70’lik bir düşüş görülüyor. Tarım sektörlerinde büyüyen istihdam ve sermaye payı da bu verilerin üzerine eklendiğinde, insanların kırsala dönmeye başladıkları ve ruhsat gerektiren inşa işlerine yatırımda bulunmaktansa, arsalarına yerleşmeyi tercih ettikleri sonucuna ulaşılıyor.

Yükselen Değer: Arsa Arazi Yatırımı

Yeni gelişmeler ışığında toprağa yatırım yapma kararı alanlar, doğru yönlendirmelere erişebilecekleri güvenilir ve uzman gayrimenkul danışmanları arayışına giriyorlar. Yapı ruhsatlarındaki düşüşe paralel olarak organik tarıma dayalı üretimde görülen yükseliş, arsa almak isteyenler için de, arsa satmak isteyenler için de bu işin teknik ve finansal parametrelerine hâkim gayrimenkul markalarına ilginin artmasına neden oluyor. Özellikle arsa ve arazi yatırımları alanında uzmanlığa sahip firmalar sektörde son yıllarda oluşan bu ihtiyaca yanıt niteliğinde atılımlarda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum