Gayrimenkul Devi İflas Etti!

Gayrimenkul Devi İflas Etti!

Chrysler Binası'nın ünlü emlak devi olan hisseleri satışa sunuldu. 77 katlı simge yapıdaki bu satış büyük ilgi çekiyor.

A+A-

New York'un sembol yapılarından biri olan Chrysler Gökdeleni'nin ortak sahibi olan Signa Holding, son günlerde ekonomik zorluklarla boğuşarak iflasını açıklamıştı. Yeni gelişmelere göre, Avusturya mahkemesi, Chrysler Binası'ndaki hisselerini satma emrini Signa Holding'e verdi.

Önde gelen emlak ve perakende holdinglerinden biri olan Signa, ekonomik krizin etkisiyle iflasını duyurmuş ve borçları 2022 sonundaki 2 milyar Euro'dan, 2023 Eylül ayına kadar olan süreçte 5 milyar Euro'ya yükselmişti, Financial Times raporuna göre.

Signa'nın yöneticisi, şirketin iflasını takip eden bir ay içinde yaptığı açıklamada, Chrysler Binası'ndaki hisselerini satmanın yanı sıra mahkeme kararıyla diğer önlemler arasında şirketin özel jetinden vazgeçmeyi de içeren çabaların, Signa Holding'in kurucusu Rene Benko'nun mülk ve perakende devini kurtarmada yardımcı olacağını belirtti.

The Wall Street Journal'a göre, Signa'nın Chrysler Binası'ndaki 77 katlı hissesinin değeri, New York emlak mogulü Aby Rosen'in şirketi RFR Holding ile güçlerini birleştirerek yaklaşık dört yıl önce toplu bir şekilde 150 milyon dolara satın almasının ardından hemen belirlenemedi.

Signa'nın iflasını takip eden bir ay içinde, Avusturya mahkemesi, Chrysler Binası'nın zor durumda olan ortak sahibi olan Signa Holding'e, New York'un simgesi olan gökdelenindeki hisselerini satma emrini verdi.

Firma, borçlarını ödemekte zorlandığı için Almanya'daki beş inşaat şantiyesinde çalışmaları durdurmak zorunda kaldı. Signa, bordrolu çalışan sayısını şaşırtıcı bir şekilde yüzde 81 azaltarak 42'den sadece sekize düşürdü.

Yönetici Christof Stapf, yaptığı açıklamada, "Yatırımların ve varlıkların hızlandırılmış bir şekilde satılması için bir tasfiye planı başlatıldı" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.