Gayrimenkul Değerleme Sektöründeki 20 Yıllık  Tecrübesini Emlak Sektörüne Taşıdı

Gayrimenkul Değerleme Sektöründeki 20 Yıllık Tecrübesini Emlak Sektörüne Taşıdı

Coldwell Banker Sirius Broker'ı Selda Ulaşır Aksoy, şehir plancısı ve gayrimenkul değerleme uzmanı olarak 20 yıllık tecrübesini emlak sektörüne aktarmak için Coldwel Banker Sirius ofisini kurduğunu söyledi.

A+A-

Uzun yıllar şehir plancısı ve SPK Lisanslı gayrimenkul değerleme uzmanı olarak çalışan Selda Ulaşır Aksoy, 2023 yılı Ağustos ayında Coldwell Banker Sirius'u eşi Fırat Aksoy ile Urla'da kurdu. Urla'ya yabancı olmadıklarını eşinin de Urla- Özbek’li olduğunu belirten Aksoy, gayrimenkul sektörüne ve ofis olarak hedeflerine dair açıklamalarda bulundu.

İlk olarak kısaca sizi tanıya bilirmiyiz?

Almanya 1980 yılı doğumluyum. Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümü mezunuyum. Okul sonrasında uzunca bir süre İstanbul'da büyük bankalarda çalıştıktan sonra 2008 yılında İzmir’e dönüş yaptım. Burada Sermaye Piyasası Kurumu tarafından yetkilendirilmiş olan Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı lisansı sahibi olup gayrimenkul değerleme uzmanı olarak çalışmaya başladım.  Yıllar içerinde farklı ve büyük kurumsal firmalarda sahada, denetimde ve üst düzey yöneticiliklerde çalıştım. Bu süreçte müşterilerimizle iyi bir iletişim oluştu.

coldwel-banker-sirius.jpg

Müşterilerimizin alım satım konularındaki destek talepleri ve bilgi akışlarıyla beraber bizim bu sektörde aktif rol almamız beklentisini oluşturdu.  Sektörde yer alan donanımlı danışman açığı, mevcut talepler ve yılların birikimini de değerlendirmek amacıyla 20 yıllık tecrübenin ardından gayrimenkul  danışmanlığına yöneldik. 2023 yılının Ağustos ayında Coldwell Banker Sirius'u kurduk. Şehir plancısı ve SPK lisanslı gayrimenkul değerleme uzmanı olan broker’a sektörde rastlanması oldukça zor.  

Coldwell Banker'ı markasını neden seçtiniz?

Her zaman kurumsal şirketlerle çalıştım. Kurumsalın markalarla çalıştığınızda siz de kişisel bir markaya dönüşüyorsunuz. Selda Ulaşır Aksoy denildiğinde değerleme sektöründe hafızada belli bir yer alıyorsunuz. Bu nedenle yerel bir marka ile ilerlemek yerine aynı kurumsal kimliğe sahip bir markayla devam etmek istedim. Bu alanda da en iyileriyle olmak arzumdu. Coldwell Banker'da  gayrimenkul sektöründe lider ve geçmişi güçlü bir marka. İzmir ve Ege Bölgesi olarak düşündüğümüzde de bir kale niteliğinde.  Geçmiş deneyimler, kurumsal altyapım, gelişime açıklığım, eğitim odaklılılığım Coldewell banker ile  vizyon anlayışlarımızın biraraya gelmesine sebep oldu.  b.

kututututu

Urla'yı neden tercih ettiniz?

Urla gelişen, büyüyen  güçlü bağlantıları olan bir bölge. Aynı zamanda eşimin buralı olması nedeniyle etki alanımız daha fazla. Bu sebeplerle Urla’da ofis açmaya karar verdik. Ama sadece Urla çalışmıyoruz. Türkiye'nin farklı ilerinde ve yurt dışında da işler yapıyoruz.

2. sayfaffafaaf

Yeni bir ekip kurmaya başladınız? Nasıl bir ekiple büyümeyi hedefliyorsunuz?

İyi bir iletişim ve sinerjiyle uzun soluklu bir çalışma hayatı sağlayabiliyorsunuz. Bu nedenle geçici, kısa kazançlara bakan kişilerle bir aksiyon almak istemiyoruz. Yeni bir ofis olduğumuz için çalışmayı talep eden çok sayıda kişi olsa da biz seçici davranıyoruz.  Yaptığımız işe baktığınız zaman stresi fazla olan,  hep sahada olunması gereken bir sektör. Biz de tüm bunları göz önüne alarak danışman arkadaşları seçiyoruz. Danışman arkadaşlara sunduğumuz hizmetlere gelince öncelikle dirsek teması içinde oluyoruz. Ofisin brokerlarıyla birebir saha çalışması yapabiliyorlar. Koçluk eğitimi için haftanın birkaç saati bir araya gelmiyor, sürekli bir iletişim halinde oluyoruz. Bütün müşteri görüşmelerinde, teknik destek hususunda, resmi kurum sorgulamalarında, ilk portföyde, sahada el ilanı dağıtımında dahi, aklınıza gelebilecek her şeyde danışmanlarımızla yan yanayız.  Gelen kişinin donanımlı olabilmesi için burası çok büyük bir avantaj. O yüzden çok fazla kalabalık değil verimli ve sürdürülebilir bir ekip bizim ilk mottomuz.

Gayrimenkul alacak veya satacak olan bir müşteri neden sizin ofisinizi tercih etmeli?

İlk olarak şeffaflık ana konu. Mutlaka karşı tarafın ihtiyacını bizim sunabileceklerimizi ve nasıl ilerleyeceğimiz konusunda çok açığız.  Aynı zamanda güven çok önemli. Bu anlamda da müşterilerimizde olumlu geri dönüş alıyoruz. Biz hiç bir müşterimizle tek seferlik çalışmıyoruz. En büyük avantajımız ve farkımızda bu. Gayrimenkul değerleme geçmişinden gelen bir şehir plancısı olarak Pazar analizi ve taşınmaz değer tespitlerini doğru yönetiyoruz.  Müşterimiz 'bu gayrimenkulü nasıl değerlendirmeliyim' dediğinde piyasa şartlarına, Pazar ve ihtiyaç analizine, yatırım planına göre net verileri belirtebiliyoruz. 

Orta ve uzun vadede hedefleriniz nelerdir?

Orta vadedeki amacımız daha fazla ürün çeşitliliği ve yatırımların verimli hale gelebilmesi için lmüşterilerimize sunabileceğimiz seçeneklerin çoğalması ve gelişmesine yönelik. Uzun vadede ise halihazırda irtibatta olduğumuz müşterilerimizle bundan sonra da aynı iletişimizi sürdürmek, kemik bir kadroyla bu işte verimli olarak marka içinde de bir marka olmak istiyoruz.

kututututu

Neden insanlar bir gayrimenkul danışmanıyla çalışmalı?

Sonuça ulaşmak isteniyorsa, zamanınız sizin kıymetliyse ve kısa sürede net çözümler talep ediliyorsa gerçekten sizin gayrimenkulünüzle ilgilenecek bir danışman ve ofisle çalışmalısınız. Birden fazla danışman veya ofisle birlikte çalışmak  taşınmazın alım satım sürecini her zaman olumsuz etkilediği için sürecinizi sonucu götürmeyecektir.  Bu nedenle herkesin bir gayrimenkul danışmanı olmalı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.