Fransızlardan Ceyhan Exclusive övgüsü:  Avrupa’da Böyle Mağaza Yok

Fransızlardan Ceyhan Exclusive övgüsü: Avrupa’da Böyle Mağaza Yok

Ceyhan Yapı’nın Kemalpaşa’da bulunan Ceyhan Exclusive mağazasını ziyaret eden Fransız UPEC Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri mağazaya hayran kaldı. Fransızlar, Avrupa’da böyle bir mağazanın olmadığını söyledi.

A+A-

Fransa Paris’te bulunan UPEC (Université Paris-Est Créteil) Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünün akademisyenleri ve inşaat öğrencileri Türkiye’de inşaat sektörünü incelemek için İzmir ve Aydın’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Aydın Kuşadası’nda Ada Vizyon İnşaat’ın projelerini inceleyen geleceğin inşaat mühendisleri, Ceyhan Yapı’nın Kemalpaşa’da bulunan seramik mağazası Ceyhan Exclusive’i ziyaret etti. Mağazanın büyüklüğünden, ürün çeşitliliğinden ve konseptinden çok etkilenen Fransızlar, Avrupa’da böyle bir mağaza olmadığına dikkat çekti.

ceyhan-yapi-kemalpasa-002.jpg

Öğrenciler izlenimlerini paylaştı

Fransa’da doğup büyüyen ve eğitimlerini orada sürdüren Türk asıllı öğrenciler, geziyle ilgili izlenimlerini paylaştı. Öğrenciler, hem inşaat projelerine hem de Ceyhan Yapı’nın mağazasına hayran kaldıklarını söyledi. İnşaat Mühendisliği 2. Sınıf öğrencisi Berkan Dolu, “Ege Bölgesi’nde gördüğümüz inşaatlar, mağazalar Avrupa’da yok. Buradaki inşaatlar daha konforlu ve kaliteli. Ada Vizyon Yapı’nın projesi kadar güzel bir proje görmemiştim” derken bir diğer öğrenci Hüseyin Altınpınar, “Türk inşaat sektöründeki ilerlemeyi bu kadar beklemiyordum” ifadesini kullandı. Öğrencilerden Hüseyin Tonuş ise, “Avrupa’da göremeyeceğimiz şeyler gördük. Her zaman Avrupa’yı örnek veriyoruz ama Türkiye’de Avrupa’dan daha kaliteli imalatlar yapılıyor. Ceyhan Yapı mağazasında hem mühendislerin hem mimarların birlikte çalışabileceği bir alan oluşturulması çok iyi bir fikir. İnsanların hayatlarını kolaylaştırmak için tasarlanmış” diyerek hayranlığını belirtti.

ceyhan-daghan-003.jpg

Fransa’da showrooma’ bu kadar önem veren şirket yok

Fransız akademisyenler de mağaza gezisiyle ilgili görüşlerini şu ifadelerle aktardı: “Fransa’da showroom’a bu kadar önem veren bir şirket bulamazsınız. Müteahhitler buraya geldiğinde çok fazla seçenek bulabiliyor. Türkiye’de üretilen malzemeler teknolojik olarak çok ilerde. Ceyhan Yapı’nın buradaki yatırımını gördüğümüz için biz çok mutluyuz. İnşaat sektöründe böyle profesyonellerin olduğunu bilmek çok güzel bir duygu. Geleceğin inşaat mühendislerini buraya getirdik. İlerde büyük şirketlerde yönetici olacaklar. Bu çocukların buraya gelmesi ve ürün çeşitliliğini görmeleri kafalarında bazı şeylerin oluşmasını sağlıyor. Türkiye’de gördüklerini, çalıştıkları şirketlere de aktaracaklardır. Fransa ve Türkiye arasındaki ticaretin de gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

Türkiye’de eşi olmayan bir mağaza yaptık

Mağazanın hem tasarım hem de inşaat sürecinde çok büyük özenle çalıştıklarını ifade eden Ceyhan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Dağhan, “UPEC Üniversitesi’nden hocalarımızı ve öğrencilerimi ağırlamak bizim için büyük bir şeref. Her konuda yardımcı olmaya çalıştık. Ekibimizdeki arkadaşlar genç mühendisleri ürünler hakkında bilgilendirdi. Biz Türkiye’de olmayan bir konseptle mağazamızı hayata geçirdik. Mimarlar ve sektör profesyonelleri için özel alanlar tasarladık. Mimarlar da bu konsepti çok beğendi. Mağazamızdan içeri giren mimar ve müteahhitler, burada gördükleri ürünleri çalışma odalarında dijital ortama aktarıp daha doğru kararlar verebiliyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.