Folkart Time 2 Projesinin ÇED Süreci Başladı

Folkart Time 2 Projesinin ÇED Süreci Başladı

Folkart Yapı tarafından iki odanın yargıya taşıma kararı aldığı Bornova ilçesi Kazımdirik Mahallesi’nde yapılacak Folkart Time 2 projesinin dosyasına Valilikten onay gelirken ÇED süreci başlatıldı.

A+A-

İzmir’de yaptığı gayrimenkul yatırımlarla adından söz ettiren Folkart Yapı’nın davalık olan Folkart Time 2 projesinde ÇED süreci başladı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında yola çıkan Folkart Time projesinin devamı olarak Bornova Kazım Dirik Mahallesi Üniversite Caddesi üzerinde, Sanayi Metro İstasyonu yanında yapılan Folkart Time 2 projesi için projesi dosyası İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sunuldu. Valilik tarafından onay verilen projenin ÇED süreci başlatıldı.

ODALARDAN İTİRAZ

Projenin yapılacağı alan için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi’nden onay alan imar planı değişikliğinde mevcut alan alanın 'Konut dışı kentsel çalışma alanı' olan kullanım kararı 'Ticaret, konut ve park' alanına dönüştürülmüştü. İmar değişikliğine askı sürecinde TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi itiraz etmiş; odaların itirazları belediyeler tarafından reddedilmişti.

750 KONUTLU PROJE

Odaların dava açma kararı aldığı proje için Saya Grup bünyesindeki Folkart Yapı A.Ş. 750 konutluk projeyi hazırladı. Proje kapsamında 8 blokta farklı büyüklüklerde konut projeleri yapılacak. Aynı zamanda proje alanı zemin katında yer alacak 17 adet bağımsız bölümden oluşan ticaret merkezi, yeşil alan, spor alanı, açık ve kapalı otopark alanı, mescit, kreş gibi alanlar yapılacak.

Toplamda 32 bin metrekarelik alanda yapılacak Aralık 2019’da bitirilmesi planlanan proje, Aralık 2019’da tamamlanması planlanıyor.  Proje kapsamında toplamda 500 milyon TL harcanacak.

Egedesonsöz - Onur Deniz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.