Folkart İncity Satışa Çıktı!

Folkart İncity Satışa Çıktı!

Folkart Yapı'nın Bornova'da 475 milyon liralık yatırım değeriyle hayata geçirdiği İncity projesinin lansmanı Folkart kulelerinde yapıldı. Projedeki daireler lansman fiyatlarıyla satışa çıktı

A+A-

Lansmanda konuşan Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Folkart Incity projesi ile birlikte devam eden projeler ile ilgili detayları anlattı. Sancak, konuşmasında, “İzmir artık her noktada, yeni yatırımcıları karşılamaya hazır bir şehir.  Biz Folkart olarak İzmir'in muhteşem potansiyeline, geleceğine inanıyoruz. Bu potansiyeli yaşayarak gördük. Her zaman bu şehre layık olmaya çalıştık. Yenilikçi yapı projelerimizle, aslında tüm yatırımcılar için İzmir 'de çok iyi bir örnek oluşturuyoruz. İnşaat alanında bizimle bağlantılı tüm yan rektörleri de hareketlendiriyoruz. Yatırımlarımız ile İzmir şehir ekonomisine ciddi katkı sağlıyoruz. Folkart bugün burada lansmanını incity projesi dahil, 13 projeyi bir arada yürütüyor. Bu 13 projenin toplam yatırım değeri tam 4 milyar 352 milyon Türk lirasıdır. (1 milyar 209 milyon dolar). Bu projelerde, şu an için 1500 kişinin üzerinde insan çalışıyor. Bu sayıda, önümüzdeki aylarda projelere göre ciddi artış olacak. Tek başına Basmane'deki projemizde binlerce insan çalışacak. Yani İzmir'de istihdama ciddi katkı sağlıyoruz. Projelerimizle, şehirde rekabete dayalı çok olumlu bir yarış başlattık. Bu çok iyi bir yarış. Dünyada birçok şehir, örneğin Dubai, her zaman daha güzeli yapma yarışıyla, bugünlerine ulaştı” dedi.

ÇEVRECİ PROJE
Yeni projenin detayları hakkında konuşan Sancak, “Folkart Incıty, metro, çevre durağı bağlantısına, kulelerine ve alışveriş merkezlerine çok yakın konumuyla, şehri ayağınıza getiriyor. Estetik mimarinin konforlu yaşam alanları ile buluştuğu Folkart Incıty’de; konut, alışveriş, spor, eğitim ve eğlence, şehrin dinamizmi ile birleşiyor. Biz Folkart Incıty'inin bulunduğu alanı, Bornova Yeni Kent Merkezi olarak adlandırıyoruz. Bu alan, değişen, dönüşen İzmir'in yeni kent merkezi oluyor. Biz bu projeyle birlikte, bu alanda 2500'e yakın konut, ofis, çarşı birimi ürettik. Görüşmelerimiz sürüyor. Hedefimiz bu yeni kent bölgesinde yakın gelecekte 5000 bin civarında ek birim üretmektir.  Bu yatırım adımlarıyla projelerin çevresi de, görsel olarak çok olumlu yönde değişime uğruyor.

Örneğin Folkart Incıty ile Folkart Time arasında kalan bir sokağı, belediyemizden izin alarak biz düzenliyoruz. Estetik düzeyi yüksek, örnek bir sokak düzenlemesi yapıyoruz. Yani gördüğünüz gibi, çevremize de değer katıyoruz. Bu güzel örnekler çoğalacak. Bornova Yeni Kent Merkezi kısa sürede şehrin en cazip noktası olacak. Biz bir gün İzmir'in bütününün Folkart Incıty benzeri projelerle taçlanacağına, şehrin siluetinin tamamen değişeceğine inanıyoruz. Her gün değerlenen ve az önce saydığım nedenlerle daha değerlenecek Bornova Yeni Kent Merkezi'ndeki Folkart Incıty, gerçekten çok iddialı bir proje. Her yönüyle çok iddialı. Peyzajından spor alanlarına kadar, tüm özellikleriyle çok iddialı. Biz bugüne kadar tüm projelerimize güvendik. Hepsinin birbirinden farklı, övgüye değer özellikleri var. Ama Folkart Incıty de en güvendiğimiz projelerin başında geliyor. Benim de oturduğum Narlıdere Folkart'ın tahtını sarsabilecek nitelikte bir projeyle karşınızdayız. Folkart Incıty yeşilin her tonuna, bin bir çeşit çiçek kokusu eşlik edecek. Düşünün kendisine ait yemyeşil korosu olan bir projenin içindesiniz. 700 konut 42 ticari birimden oluşan proje alanının, yüzde 70 yeşil dokuyla kaplı” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE AKTÖR OLMAK İSTİYORUZ
İzmir'de kentsel dönüşüm konularında çalışacaklarını da belirten Sancak, "Uzundere'de yaptığımız sosyal sorumluluk projesi. Deneyim kazanmak için girdik. Zamanında teslim edeceğiz. Depreme dayanıksız 315 bin konut var. Kentsel dönüşüm alanında aktör olmak istiyoruz. İstanbul-İzmir Otoyol üzerinde yatırım planlıyoruz ama içeride büyük projeler yapıyoruz. Rahatlarsak Bursa, Balıkesir, Denizli ve Aydın'da yatırım yapacağız. Hayalimiz Londra, Paris ve Miami'de yatırım planlıyoruz. Türk müteahhitler ortaya çıksın istiyoruz. Basmane projesi de tüm hızıyla devam ediyor. Yeni hali ve projesi de kısa sürede ortaya çıkacak" dedi.

Sancak, İzmir'de Ankara ve İstanbul gibi arz talep dengesizliğinin olmadığını belirtirken stok konut fazlalığının olmamasının fiyatları da dengelediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.