Folkart, 17 Yılda İzmir’e Değer Kattı ve Modern Binalar Kazandırdı

Folkart, 17 Yılda İzmir’e Değer Kattı ve Modern Binalar Kazandırdı

Milliyet gazetesi yazarı Engin Uğur Ağır, bugünkü köşesinde Folkart'ı kaleme aldı. İşte Folkart'ın 17 yılda yaptığı yatırımlar.

A+A-

Milliyet gazetesi yazarı Engin Uğur Ağır, bugünkü yazısında Folkart'ı kaleme aldı. İşte Ağır'ın o yazısı...

Mesut Sancak, 2004'te Egenin incisi İzmir’e geldi. Bir zaman şehri dolaştı, yapıları inceledi daha sonra kenti cazibe merkezi yapacak projeleri düşündü.

Yakın arkadaşıyla sohbet esnasında kafasındaki projelere değindi. Mesut Sancak “Ortaya bir eser çıkarmalıyım ki, tüm Türkiye bizi konuşsun” diye konuştu.

Daha sonra da isim arayışlarına girdi.

***

Yakın arkadaşının Folkart önerisiyle kafasında şimşekler çaktı. Çünkü Folkart'taki Folk, folklörümüzden gelen hece, art ise sanatı kapsıyor.

Mesut Sancak böylelikle Folkart ismini benimsedi. Sancak ilk projesini Folkart ismiyle Narlıdere konutlarında inşa etti.

2007'de başladığı projeyi, 2009 yılında tamamlayarak, toplamda 168 konutu sahiplerine teslim etti.

Bugün şehrin önde gelen birçok ismi burada oturuyor.

***

Sancak daha sonra Karşıyaka Mavişehir’de bir proje tasarladı. Karşıyaka Çiğli sınırında gerekli zemin etütlerinden sonra 24 konutun yer aldığı bir bina yaptı.

Daha sonra şehir içinde gerçekleştirdiği çalışmaları İzmir'in gözde ilçesi Çeşme’ye taşımayı hedefleyen Mesut Sancak, 2013'de Çeşme Paşalimanı’nda 21 villa inşa etti.

Yeniden şehir merkezine yönelen Mesut Sancak, İzmir'in yeni kent merkezi Bayraklı’daki Folkart Towers projesi için start verdi. 

Temeli 2011'de atılan 46 katlı Avrupa’nın 5. ikiz kulesini, içinde 504 ofis, 213 konut ve 41 ticari alanı, 2014'te tamamladı.

Yoğun tempodan yılmayan ve ekibiyle yeni arayışlar içine giren Mesut Sancak, bu defa Bornova’da inşa edeceği Folkart Life projesi için start verdi.

Bu bölgede de 2014 yılında temelini attığı, 2017 yılında da tamamladığı eserle, şehre 828 yeni konut inşa etti.

2015 yılına geldiğimizde ise, Folkart Blu Çeşme projesi için start verdil. Sancak, projede yer alan 83 süiti 2017 yılında sahiplerine teslim etti.

2016 yılında merakla beklenen Folkart Time projesinin temellerini atan, 2018 yılında 271 ofis, 369 konut, 46 ticari alan ve bir okulu tamamlayan Mesut Sancak, yine aynı sene ve aynı zamanda yeni projesi LivaHOME inşaatına başladı. Projede toplamda 308 konut ve 33 ticari alan yer alıyor.

2018 yılında toplamda 70 süitin yer aldığı Folkart Hills Çeşme, 27 süitin yer aldığı Folkart Ardıç Çeşme ve 32 ikiz villanın bulunduğu Folkart Ilıca Çeşme ile tüm dikkatleri toplayan Folkart Yapı, 2019 yılında 700 konut ve 42 ticari alanın yer aldığı Folkart Incity’i, 2020 yılında 422 bağımsız birimin yer aldığı Folkart Line’ı, yine aynı zamanda 130 konut ve 13 ticari alanın yer aldığı Folkart Yaka Evleri’ni tamamladı.

Daha sonra rotasını yeniden Çeşmeye’ye çeviren Mesut Sancak, bu defa da 66 süitin yer aldığı Folkart Boyalık Çeşme’yi sahiplerine teslim etti.

***

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden başarılı işadamı Mesut Sancak, Folkart Vega ve Folkart Country Urla projesinde çalışmalarına devam ediyor.

Folkart Yapı’nın Egenin incisi İzmir’deki son projesi de Konak’a değer katacak cinsten bir proje.

İzmir Bornova girişinde yer alan araziyi geçtiğimiz günlerde Rönesans ve Tekfen Holding ortaklığındaki Florya Gayrimenkul’den 50 milyon 500 bin dolara alan Folkart Yapı, bu bölgenin de Rekabet Kurulu satışını onaylattı ve proje için start verdi.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Mesut Sancak, “Bugüne kadar yaptığımız eserler ortada. Şimdi de İzmir’in merkezinde Körfez manzaralı dört milyar lira yatırım değerine sahip yeni bir çalışmaya başlıyoruz” diye konuştu.

Yaklaşık olarak iki bin kişiye istihdam sağlayacak Folkart'ın yeni projesi ile İzmir’e olan sorumluluklarını yerine getireceklerini dile getiren Mesut Sancak, “Körfez manzaralı arazimizde karma çok yönlü, çok işlevli, yeşil alanın öne çıktığı, peyzaj yönüyle ülkeye örnek olacak, yenilikçi, mimari açıdan ustalığın zirveye taşınacağı, özel bir projeyi hayata geçireceğiz” dedi.

***

Ülkemizden ve dünyadan farklı, deneyimli, başarılı mimarlık ofislerini seçip, proje çalışmalarına devam ettiklerini belirten Mesut Sancak, şunları kaydetti:

“Oluşturduğumuz uzman kurulun desteğiyle, hazırlanan projeler arasından en idealini seçerek inşaata başlayacağız. Konak’ın Yeni Kent Merkezi’nde aldığımız arazimizde ülkeye örnek oluşturacak, İzmir  ve İzmirlilerin güzelliğine layık, özel bir projeyi hayata geçirmenin heyecanı içindeyiz.”

***

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Folkart Yapı’nın, tüm bunlara ek olarak mega kent İstanbul’da da yeni arayışlar içinde olduğunu öğrendim.

Egenin incisi İzmir’de de başka yatırımlar için çalışmalarını sürdürdüklerini biliyorum.

Yalnızca inşaat alanında değil, sanatsal ve sportif alanlardaki destekleriyle de her kesimin dikkatini çekmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde İzmir’in toplamda yedi takımına birden sponsor olan Folkart,  sponsor olduğu kulüpleri bir nebze olsun rahatlatmış oldu.

Şehrimize Mesut Sancak gibi işadamları lazım ki, Egenin incisi İzmir'e değer üstüne değer katsınlar...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.