Foça'da 33 Hektarlık Alan İmara Açıldı!

Foça'da 33 Hektarlık Alan İmara Açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara merkezli Eminkent Yapı Kooperatifine ait Foça’da bulunan 33 hektarlık alanı imara açtı.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir’in turizm bölgeleri arasında yer alan ve ÖÇK (Özel Çevre Koruma Bölgesi) kararı bulunan Foça İlçesi’nde 33 hektarlık alanı imara açtı.

Merkezi Ankara’da bulunan Eminkent Turizm Geliştirme Kooperatifi’ne ait araziye ait planlananın mahkeme kararına istinaden yapıldığı belirtildi. Foça’nın Sazlıca Koyu’nun karşısındaki yamaçta bulunan Mercankent Sitesi’nin üst bölgesine iki katlı villalar yapılacak. İmar planlarında tarım ve orman alanı olarak görünen yer bakanlık tarafından özel olarak planlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Foça Belediyesi’nin gündemine bile gelmeden Ankara’dan yapılan planlama bölgede son yıllarda yer alan en büyük imara açma kararı oldu. Daha önce yapılan mevzi imar planları ve 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda turizm alanı olarak gösterilen araziler bu planlamayla konuta çevrildi.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, karardan haberlerinin olmadığını belirtirken belediyenin ilgili birimlerinin incelemeyi yapacağını söyledi.

Kaynak: Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.