Fiyatlardaki Artış Konut Satışlarını Yavaşlattı!

Fiyatlardaki Artış Konut Satışlarını Yavaşlattı!

Konut kredisi faizlerinin 0,64'e inmesiyle ilk haftada satış rekoru kırılırken ikinci haftada konut fiyatlarındaki fahiş artışlarının etkisiyle konut satışları yavaşlamaya başladı.

A+A-

Devlet bankalarının Haziran ayı başında başlattıkları konut kredisi kampanyaları ev almayı planlayan vatandaşlara özel imkanlar sunmuştu. 

Yüzde 0.64 faiz oranıyla sıfır konutlar için kredi sağlanırken ikinci el konut alımlarında uygulanan faiz oranı yüzde 0.74 oldu. Bu kredi ödemeleri ise 180 ay vadeli ve 1 yıl ödemesiz olarak yapılabilecek. 

KONUT SATIŞLARI BEKLENEN ORANDA DEĞİL

Konut kredisi kampanyaları ile satışların artması beklenirken bu konuya ilişkin yeni bir değerlendirme geldi.  İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa yapmış olduğu konuşmasında kredi kampanyası sonrası oluşan fiyat yükselmelerine değindi.

Kredi imkanlarının satılık konutlara ilgiyi artırdığını ifade eden Nizameddin Aşa bazı ev sahiplerinin yaptıkları zamların ev almak isteyenleri hayal kırıklığına uğrattığını ifade etti.

Konuşmasında şu anda konut piyasasında bir köpük olduğunu ifade eden Aşa köpüğün gideceğini, haksız zam yapanların konutlarını istedikleri fiyatlara satamayacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.