Fırtınada İnşaatın Kolonu Çöktü: 1 Ölü, 2 Yaralı

Fırtınada İnşaatın Kolonu Çöktü: 1 Ölü, 2 Yaralı

Ankara'da fırtına nedeniyle inşaatı devam eden binanın kolonu çöktü. Olayda 21 yaşındaki stajyer mühendis hayatını kaybederken, bir stajyer mühendis ve bir stajyer mimar da yaralandı.

A+A-

Meteoroloji'nin günlerdir uyardığı yoğun yağış ve şiddetli rüzgar Ankara'yı vurdu. Ağaçlar devrildi, bazı yollar ve alt geçitleri su bastı. 

Ankara Valisi Vasip Şahin, şiddetli fırtına ve sağanak nedeniyle Yenimahalle'deki bir inşaatta kolon devrilmesi sonucu yaralanan üç kişiden birinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Şahin Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "İlimizde yaşanan fırtına nedeniyle Yenimahalle ilçemizde bir inşaatta kolon devrilmesi neticesinde üç vatandaşımız yaralanmış olup, hastaneye kaldırılan vatandaşlarımızdan biri maalesef hayatını kaybetmiştir." 

STAJYER MÜHENDİSLER KOLONUN ALTINDA KALDI

Şiddetli fırtına ve sağanak sırasında Yenimahalle'deki inşaatta yaşanan kolon devrilmesine ilişkin ayrıntılar netleşti.

Saat 16.30 sıralarında Hipodrom Caddesi'nde bulunan inşaatta, beton kalıplarının devrilmesi sonucu 3 kişi kalıpların altında kaldı.

Olay yerine çağrılan 112 Acil ekipleri, yaralılar 21 yaşındaki stajyer inşaat mühendisi Taha Öztürk ve aynı yaştaki stajyer mimar Ege Kıratlı'yı Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, 22 yaşındaki stajyer mühendis Emre Çetin'i ise İbni Sina Hastanesi'ne kaldırdı.

Taha Öztürk, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Bilinçleri yarı açık diğer iki stajyerin tedavileri ise hastanede sürüyor.

İki yaralının tedavisinin de devam ettiğini belirten Vali Şahin bir tweet daha atarak Yenimahalle Örnek Mahallesi'ndeki Ulu Cami'nin minaresinin de yıkıldığını açıkladı. Şahin paylaşımında "Altındağ/Örnek mahallesi Ulu Camiinin minaresi fırtınanın etkisiyle yıkılmış ve herhangi bir can kaybı/yaralanma meydana gelmemiştir. Minareye komşu binadaki 34 vatandaşımız tahliye edilmiş olup; teknik ekiplerimiz tarafından cami civarındaki binaların kontrolü yapılmaktadır" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.