Fikirtepe'de Çalışmalar Devam Ediyor

Fikirtepe'de Çalışmalar Devam Ediyor

Kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Fikirtepe'de yeni projelerin değeri 18 milyar dolara ulaşacak.

A+A-

Fikirtepe'de süren ve bazı sıkıntılar yaşanan kentsel dönüşüm süreci, zor olsa da ilerlemeye başladı.

Finansal zorluk çeken şirketlere ortak olarak işleri hızlandırmak için kolları sıvayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe projesine dahil oldu. Bakanlık, 27 Ekim'de kentsel dönüşüm yasasında yapılan yönetmelik değişikliği ile duruma müdahale etti ve süreç daha da hızlandı.

35 BİN KONUTUN DEĞERİ 18 MİLYAR DOLARI BULACAK

Fikirtepe'de projelerin tamamlandığı bazı adalarda yılsonuna doğru teslimler start alacak. Kentsel dönüşüm ise tamamlandığında 160 bin kişinin yaşayacağı, 35 bin konut ve 2 bin 500 ticari alanın yer alacağı açıklandı. Konut projelerinin ise toplam değerinin 18 milyar doları bulacağı belirtiliyor. Bu yüzden de altyapı için gerekli çalışmalar yapılıyor.

48 PARK VE 3 MEYDAN YER ALACAK

Fikirtepe'de farklı boyutlarda toplam 48 park ve 3 meydanın yer alacağı belirtiliyor. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yürüttüğü altyapı çalışmaları için ihaleye çıkıldı, yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.

Fikirtepe'de teslimin yaklaşıldığı adaların çevresinde yol genişletme, elektrik, su, kanalizasyon gibi altyapı çalışmaları hız kazandı. Bu çalışmanın kademe kademe tüm Fikirtepe'ye yayılması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.