5 Milyar Liralık Kentsel Dönüşüm Planı Hazır!

5 Milyar Liralık Kentsel Dönüşüm Planı Hazır!

5 milyar TL yatırımla dönüşecek olan Fikirtepe'de yeni imar planları askıya çıktı. Alanın yüzde 49’u ticaret, ticaret-konut alanı yapıldı. Yüzde 51’lik bölümde ise eğitim, sağlık, park alanı gibi donatı alanları yapılacak

A+A-

Kentsel dönüşüm denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Fikirtepe çözüme kavuşuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Kadıköy Fikirtepe riskli alanı ve çevresinin yeni imar planını hazırlayarak askıya çıkardı. Yeni plan teklifinde, alanın yüzde 49'u ticaret, ticaret+konut, yüzde 51'i ise eğitim, sağlık, park alanı gibi donatı alanı olarak belirlendi.  ‘Yeni Fikirtepe’ için yatırım tutarı 5 milyar TL oldu. 

Konut ve ticaret alanlarında daha önce alınan ruhsatlar geçerli sayılacak. Yeni planın lehte olan hükümleri kullanılabilecek fakat mevcut iskan edilebilir alan yükseltilmeyecek. 

BÜTÜNCÜL PLAN

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, yapılan yeni planla sosyal donatı alanlarına bütüncül yaklaşım sağlandığına dikkat çekti. Gürgen, "Fikirtepe'de 61 yapı adası vardı ve hepsi ayrı ayrı kamuya terk yapıyordu.

Kamuya terk alanlarında da yeşil alan, okul, hastane gibi ihtiyaçlar karşılanıyordu. Şimdi yeni planda parça parça değil bir bütün şeklinde terk olacak. Böylece bölgenin tamamına hitap edilecek şekilde donatılar yapılacak" diye konuştu.

YOLLAR GENİŞLEDİ

Planlamada hak sahibi vatandaşların haklarının korunduğunu da vurgulayan Gürgen, "Vatandaşın daha önce yaptığı anlaşmalara sadık kalınarak ve hakları gözetilerek bir plan yapıldı. Ayrıca toplu terk sayesinde yollar da genişledi.

Bölgede 30 metrelik bir bulvar olacak ve bu da ulaşımı kolaylaştıracak" dedi. Planın 1 ay askıda kalacağını dile getiren Gürgen, Emlak Konut'un ihale çalışmalarına başladığını söyledi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe’de terk edilmiş, inşaatı yapılmayan, temeli atılmış ama devam etmeyen projeleri Emlak Konut GYO eliyle yapacaklarını dile getirmişti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum