Fahiş Zam Uygulayan Ev Sahibi ve Emlakçılar Gözaltına Alınmaya Başlandı

Fahiş Zam Uygulayan Ev Sahibi ve Emlakçılar Gözaltına Alınmaya Başlandı

Kahramanmaraş depremlerinin ardından fırsatçılık yaparak kiralara ve fiyatlara fahiş zam uygulayan ev sahibi ve emlakçılara karşı harekete geçilirken ilk gözaltı kararı geldi. Osmaniye'de kirayı 5 katına çıkaran 5 ev sahibi ve emlakçı gözaltına alındı.

A+A-

Gerek deprem bölgesinde ayakta kalan sağlam konutlar gerekse de depremzedelerin yoğun olarak göç aldığı illerde yer alan konut fiyatları ve kiralara yapılan fahiş zamlar büyük tepki çekmişti. Zamlar nedeni ile bakanlık devreye girmişti. Fahiş zam yapan ev sahipleri ve emlakçılar hakkında hapis cezasını öngören yasal düzenleme için düğmeye basılmıştı.

Fahiş zam yapan emlakçı ve ev sahiplerine ilk kelepçe vuruldu!

Depremden etkilenen iller arasında yer alan Osmaniye'de kiralık ev fiyatlarını 5 katına çıkardıkları tespit edilen aralarında ev sahibi ve emlakçıların da olduğu 5 kişi hakkında fiyatları etkileme suçlaması ile soruşturma açılarak gözaltına alındı. 

Ev sahibi ve emlakçı nereye şikayet edilecek?

Konu hakkında açıklama yapan Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar, "Fiyat artıran 37 bin 367 satılık ve 7 bin 363 kiralık konut ilanı tespit ettik. Çalışmalarımızın sonucunu değerlendirilmek üzere Ticaret Bakanlığı ile paylaşacağız" diyerek takipte olduklarını dile getirmişti. Vatandaşlar kendi tespit ettikleri durumları Alo 189, VİMER ve CİMER üzerinden şikayet edebilecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum