Eylül İtibariyle Yeni Proje Tanıtımlarını Göreceğiz

Eylül İtibariyle Yeni Proje Tanıtımlarını Göreceğiz

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, konut satışlarındaki artışla pazara ciddi bir para geldiğini, oluşan hareketliliğin yeni yatırımlara yansıyacağını ifade etti. Taş Eylül ayı itibariyle yeni proje tanıtımlarını göreceğimizi söyledi.

A+A-

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, Haziran ayında başlayan kampanyanın konut sahibi olmak isteyenler için önemli bir fırsat olduğuna vurgu yaparak, beklemede kalan önemli bir kesimin harekete geçtiğini ve ev alım talebi oluşturduğunu dile getirdi. 

Bunun sektörde ciddi bir hareketlilik oluşturduğunu sadece çekilen konut kredi tutarından görmediklerini kaydeden Taş, aynı zamanda satışta hem birinci elde, hem ikinci elde hem de ipotekli konutta rekor kırıldığını vurguladı. 

Taş, fırsatı görenlerin dövizini bozdurduğunu ve pazara çok ciddi anlamda para girdiğini aktararak, şunları söyledi, "700 bin liraya ev alan en az yarısını peşin ödedi. Ortalama konut kredi tutarı da 170 binlerden 220 binlere çıktı. Sadece mayısta inşaat sektöründe istihdam 92 bin arttı. Haziran rakamları açıklandığında artış eğilimi net görülecek. Oluşan hareketlilik yatırımlara da yansıyacak. Eylül itibarıyla yeni proje tanıtımları göreceğiz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.