Evkap, İzmir'den Ege'ye Açılıyor

Evkap, İzmir'den Ege'ye Açılıyor

Evkap Ege Bölge Müdürü Ahmet Demiral,  şirketin İzmir'deki potansiyeli gördüğünü ve 2021 yılında İzmir'de Ege Bölge Müdürlüğü’nü kurarak, bu kentten tüm Ege Bölgesi'ne açıldıklarını ifade etti

A+A-

1949 yılnda Kastamonu Tosya'da bir evin alt katında atölye olarak Hüseyin Evin tarafından kurulan Evkap, doğal ahşap, kapı ve pencere üretimi ile sektöre adım attı. 1990 yılına gelindiğinde yine aynı bölgede 16 bin metrekare arazi üzerinde sadece iç kapı üretimi yaparak fabrikasyon sistemine geçti. 2000'li yılların başında istanbul'a açılan Evkap, 2021 yılında ise İzmir'de bir depo ve satış mağazası açarak Ege Bölgesi'ne güçlü bir şekilde yatırım yapma kararı aldı.

Sadece iç oda kapısı ürettiklerini ve bütün enerjilerini buraya verdiklerini ifade eden Evkap Ege Bölge Müdürü Ahmet Demiral, "Üst segment üretim yapıyoruz. Daha çok inşaat projelerine satış yapıyoruz. Bunun yanında perakende satışlarımız da oluyor. Burada talebe göre özel üretim de gerçekleştirebiliyoruz" diye konuştu. 120'ye yakın çalışan ile tek vardiyada aylık 12-13 bin kapı üretim kapasiteyle çalıştıklarını belirten Demiral, çalışma prensiplerinden şu sekilde söz etti: "Kaliteyi, hizmeti ve geri dönüşümünü, termini en üst seviyede yapmaya çalışıyoruz. Sözlerimizin her zaman arkasında duruyoruz. Karşı tarafı mağdur etmemek, o ürünü satmanızdaki en önemli yol. Bunu yaparsanız devamında başarı da geliyor. Biz de bu yolda ilerliyoruz"

Arge'ye önem veriyoruz

Demiral, bugün 3. kuşak tarafından yönetilen şirketin bunca yıl ayakta kalmasını sağlayan sebeplerden birisinin Arge'ye yoğun bir şekilde yatırım yapması olduğunu söyledi. Demiral, "Ar-ge bu işin temeli odu. Ar-ge olmazsa güncel kalamazsınız, kalamazsanız da piyasadan silinirsiniz. Bu yeniliğimizi makine parkuruna da yansıtıyoruz ve gelişen teknolojiyi takip ederek en yeni makineler ile üretimimize devam ediyoruz" dedi.

İzmir gelişime çok açık

"Ege'nin her iline ürün veriyoruz" diyen Demiral, "İzmir gelişime çok açık bir yer. Kentsel dönüşüme yoğun bir ihtiyaç var. Bunları gördüğümüz için burada yer almak istedik ve bizde burada İzmir'de istihdama ve gelişime katkıda bulunmak istiyoruz" dedi. Güncel olarak 23-24 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Demiral, bugüne kadar ise 70'e yakın ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.