Ev Yaptırana 40 Bin, Evini Onarana 20 Bin TL Destek

Ev Yaptırana 40 Bin, Evini Onarana 20 Bin TL Destek

Barınma yardımları hakkında bilgi veren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, betronarme ev yaptıranlara yapılan yardım miktarını 40 bin TL'ye evini oranlara yapılan yardım miktarını 20 bin TL'ye yükselttiklerini söyledi.

A+A-

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, oturulamayacak derecede eski olan bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere evlerinin yapımı, bakım onarımı ve ev eşyası için barınma yardımı yapıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, barınma yardımlarında üst sınırı bir süre önce 40 bin liraya yükselttiklerini dile getirerek, “Barınma yardımlarımız normalleşme süreci ve sonrasında da bu oranlarla devam edecek” diye konuştu.

Artışa gidildi

Yardımın detaylarıyla ilgili de açıklama yapan Bakan Selçuk, şunları söyledi: “Betonarme ev yapımına ilişkin bir hanenin alabileceği azami destek tutarını; 25 bin liradan 40 bin liraya, ev onarımında ise hane başına azami 15 bin liradan 20 bin liraya çıkardık. Ayrıca prefabrik ev yapımı yardımı kapsamında bir hanenin alabileceği azami yardım tutarını 20 bin liradan 30 bin liraya yükselttik. Daha önce 3 bin lira olan, afet olayları sonrasında yapılan ev eşyası yardımlarını ise 5 bin lira Zehra Zümrüt Selçuk yaptık.”

Ne yapmak gerekiyor?

Bu yardıma hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (701.32 TL) az olan haneler başvuru yapabiliyos. Ayrıca yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine sahip olma ve onarımı yapılacak evin ya da ev yapılacaksa arsanın tam hisseli tapusunu bulundurma gibi şartlar da aranıyor. Bu şartları taşıyanlar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın şubelerine ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı il veya ilçe şubelerine başvuru yapabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.