Ev Sahipleri  Dikkat! 2 Yıl Hapis Cezası Var!

Ev Sahipleri Dikkat! 2 Yıl Hapis Cezası Var!

Yüzde 25 kira artış sınırının gelmesiyle beraber ev sahipleri yeni yollara başvururken kiracıların ise dava sebepleri arttı.

A+A-

Kira artışlarına yüzde 25 zam sınırı geçtiğimiz yıl 2 temmuz itibariyle geldi, fakat kiracıların bu sınırı delmek için kira sözleşmesine yeni maddeler eklemesi son zamanlarda artış gösterdi. Bununla beraber 25’lik zammı az bulan ev sahipleri kira tespit davası açarak, aldıkları kiranın yeniden belirlenmesini talep etmeye başladı. Söz konusu durumda kiraların yeniden düzenlendiğini gören ev sahipleri toplu şekilde dava açmaya başladı.

EV SAHİBİ HEP HAKLI DEĞİL

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları her geçen gün artarken Kağıthane’de çok çarpıcı bir dava örneği yaşandı. Kiracının ev sahibi hakkında açtığı dava nedeni ile ev sahibinin 2 yıla kadar hapsi istendi. Kağıthane’de ikamet eden Berrin Ü.’nün ev sahibi kirayı artırmak için Berrin Ü’yü sürekli olarak telefonla arayarak taciz etmeye başladı. Ortaya yolu bulmak isteyen Berrin Ü., Yüzde 25 sınırına uyması için diretti fakat çabaları sonuç vermedi. Tek yaşadığını ve bu artışı karşılayamayacağını söyleyen Berrin Ü. Ev sahibinin üstelemesi üzerine yargının yolunu tuttu. Ev sahibi hakkında 2 yıla kadar hapis isteyen mahkeme ev sahibinin hep haklı olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi.

“EVİNE ZORLA GİRERİM”

Savcılığa giderek ifade veren Berrin ü., ev sahibinin onu sürekli olarak telfonda taciz ettiğini ve evine zorla girmekle tehdit ettiğini belirtti. Şikayeti dikkate alan savcılık, ev sahibi hakkında iki yıla kadar hapis isteminde bulundu. Söz konusu ev sahibi ilerleyen günlerde yeniden hakim karşısına çıkacak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.