Ev Alacaklara 500 Bin TL Destek… Kimler Yararlanabiliyor?

Ev Alacaklara 500 Bin TL Destek… Kimler Yararlanabiliyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardım Programı kapsamında ev alacak dar gelirli vatandaşlara 500 bin liralık destek sağlayacak. Peki bu destekten kimler faydalanabilir? İşte detaylar...

A+A-

Dar gelirli vatandaşlar için Konut Destek Programı devrede. 500 bin liralık desteğin ayrıntıları belli oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Programı kapsamında ev almak isteyen dar gelirli vatandaşlar için bir destek paketi hazırladı. Öyle ki ev alacak vatandaşlara 500 bin liralık bir destek sağlanacak. Ancak bunun da bazı şartları var.

SGK Müşaviri Emin Yılmaz destek paketine ilişkin, “Hane içerisindeki kişi başı gelir asgari net ücretin 3’te 1’inin altında olması lazım. Buradaki rakam da her sene güncellendiğinden dolayı şu anda asgari ücretimiz 17 bin TL olduğundan dolayı bunun 3’te 1’i yaklaşık 5 bin 666 TL’ye tekabül ediyor” ifadelerini kullandı.

Peki 500 bin liralık konut desteğinden kimler yararlanabilir?

“Betonarme ev yapımı ile ilgili de 500 bin TL’lik destek. Eğer bunu siz kendiniz yapıyorsanız 500 bin TL’nin 3 parça şeklinde geri ödemesi var. Ama ev alıyorsanız tek seferde 500 bin TL’lik destek size ödeniyor. Konut Destek Programı adı altında 500 bin TL veriliyor. Eşi vefat etmiş olan, 18 yaş altında en az 3 çocuğu olanlara bu destek veriliyor.”

Öte yandan evini onarmak isteyenlere ise 35 bin liradan 100 bin liraya kadar destek verilecek.

Kaynak: Cnn Türk

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.