Esnafa Kira Desteği Ödemeleri Ne Zaman Başlayacak?

Esnafa Kira Desteği Ödemeleri Ne Zaman Başlayacak?

Hükümet pandemi nedeniyle işleri duran veya aksayan esnafa büyük şehirlerde 750, diğer şehirlerde 500 TL kira desteği verecek.

A+A-

Esnafa ödenecek gelir kaybı ve 1000 TL kira desteği için başvurular tamamlandı. Başvurularını gerçekleştiren vatandaşlar kira yardımı ödemelerinin ne zaman hesaplarına yatacağını merak ediyor. 

11 Ocak'ta sona eren başvuruların 15 gün içerisinde neticelenmesi bekleniyor. 

GELİR KAYBI VE KİRA DESTEĞİ TUTARLARI 

Gelir kaybı desteği aylık 1000 lira olarak belirlenirken, 3 aylık süreçte toplamda 3 bin lira hibe desteği sağlanacak. 

Gelir kaybı desteğine ek olarak esas faaliyetin yürütüldüğü iş yerinin kira olması halinde, büyükşehir belediyelerinin bulunduğu yerlerde aylık 750 lira olmak üzere üç aylık toplamda 2 bin 250 lira, diğer yerlerde aylık 500 lira olmak üzere toplamda 1500 lira kira ödemesi yapılacak. İş yeri kira bedelinin kira desteği tutarının altında olması durumunda ise iş yeri kira tutarı kadar kira desteği sağlanacak. 

Şartların sağlanması durumdan gelir kaybı ile kira desteğinden aynı anda yararlanabilecek. Destek kapsamına giren birden fazla işletmesi olanlara vergi sicil kayıtlarındaki esas faaliyet konusu üzerinden sadece 1 kez destek yapılacak. Kira ödemesi yapılan birden fazla iş yeri bulunması halinde sadece 1 iş yeri için kira desteği verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.