Esenyurt Konut Mağdurları İrtibat Ofisi Açıldı

Esenyurt Konut Mağdurları İrtibat Ofisi Açıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla Esenyurt'ta konut mağdurları için irtibat ofisi açıldı. Bakanlık yeni açılan ofiste inşaat halindeki evini teslim alamayan mağdurlara destek verecek.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geçtiğimiz günlerde Esenyurt AK Parti İlçe Başkanlığı'nda Esenyurtlu mağdur vatandaşlarla buluştu. Gerçekleştirilen toplantıda sorunlarını dinleyen Bakan Kurum, mağdurlarının sorunlarının çözülmesi için bölgede bir irtibat ofisi kurulacağını müjdeledi.

İrtibat ofisi ile ilgili olarak "Yaklaşık 100 bin vatandaşın bu süreçten etkilenmesi söz konusu. Esenyurt bölgemizde ifade edilen, yaklaşık 30 bin vatandaşımız. Biz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak bir irtibat ofisi kuracağız. Bu irtibat ofisinde ilk olarak vatandaşlarımızın yüklenicilerle, ya da arsa sahipleriyle yapmış olduğu sözleşmeleri kendimiz bir inceleyeceğiz. Akabinde gönderilmesi gereken yerlere müfettişlerimizi göndereceğiz ve müfettişlerimiz de yapmış oldukları çalışmalar sonucunda bize bir veri sunacaklar. Bu veriler çerçevesinde de vatandaşımızın mağduriyetini giderecek olan çalışmayı yine vatandaşımızla omuz omuza yapmak istiyoruz. Onlara bunun sözünü verdik. Evet, burada hukuki bir durum söz konusu. Taraflar bir sözleşme yapmışlar ancak sözleşmenin gereklerini yerine getirmeyenler var. Vatandaşımızın mağduriyetini en aza indirecek çalışmayı inşallah hep birlikte yönetmek istiyoruz" diyen Bakan Kurum'un müjdelediği irtibat ofisi açıldı.

AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Yasir Çelik sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla konut mağdurlarının umudu olan irtibat ofisinin açıldığını duyurdu.

Binlerce mağdur var

Yasir Çelik'in açıklaması şu şekilde;

eçtiğimiz Kasım ayında TBMM'ye giden konut mağdurları, İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Özgür Karabat, Emine Gülizar Emecan ve  İzmir  Milletvekili Özcan Purçu'ya yaşadıkları sıkıntıları anlatmıştı.

Konut satışında, en çok satış yapılan bölge durumunda olan Esenyurt, konut mağduriyetinde en ön sırada yer alıyor. Mağdurlar yarım kalmış büyük toplu konut projelerinin mağdur ettiği yüzlerce vatandaşın hakları için komisyon kurulmasını talep ediyor.

Konut mağdurları irtibat ofisi adres : Bahçeşehir 2.kısım Mahallesi  Rıfat börekçi cami yanı Başakşehir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.