Esenler Çiftehavuzlar'da Kentsel Dönüşüm Başlıyor!

Esenler Çiftehavuzlar'da Kentsel Dönüşüm Başlıyor!

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Çiftehavuzlar'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindiğini, Ocak ayında sözleşmeler için görüşmelere başlayacaklarını söyledi.

A+A-

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu Cuma namazı çıkışı Çifteahvuzlar Mahallesi sakinleri ile buluştu. Çiftehavuzlar'da Esenler Belediyesi ile TOKİ'nin bir süredir sürdürdüğü kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindiğini anlatan Göksu, "Plan çalışmalarımız bitti. Ocak ayında mahalle sakinlerimizle sözleşmeler yapmak için görüşmelere başlayacağız" dedi.   

ÖRNEK PROJE OLACAK

Çiftehavuzlar’da yapılacak kentsel dönüşüm çalışmasının emsalinin 2.3 ve bundan dolayı da yoğunluğunun düşük olacağını belirten M. Tevfik Göksu, “Projenin maketini yaptırıyoruz. Bu yapılacak proje, örnek bir çalışma olacak.  TOKİ burada zarar etmeyi göze aldı” şeklinde konuştu.  

 850 DAİRE YAPILACAK

Çiftehavuzlar’da hak sahipleri için 850 daire yapılacağını belirten Göksu, maliyet için ise çok az sayıda ek konut yapılacağını belirtti. Detay hesapların önümüzdeki günlerde netleşeceğini belirten Göksu, "Mülk sahiplerimizin haklarını korumak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

OFİS AÇILACAK 

Bilim adamlarının Marmara depremi için sürekli uyarılarda bulunduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Göksu,  "Bu depreme yakalanmamak için bir an önce projeye başlamak ve bitirmek istiyoruz. Ocak ayında mahallede bir ofis açarak vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz ve sözleşmeler için görüşmelere başlayacağız" diye konuştu.   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.