Esas Gayrimenkul’ün GES Projesi 39 Burda AVM’de de Faaliyete Geçti

Esas Gayrimenkul’ün GES Projesi 39 Burda AVM’de de Faaliyete Geçti

Esas Gayrimenkul, 39 Burda AVM’nin çatısına kurduğu Güneş Enerjisi Santrali’ni (GES) tamamladı. 10.000 m2’lik bir alanda 2.555 adet panelle kurulan sistem, ürettiği enerjiyle 39 Burda AVM’nin toplam elektrik tüketiminin yüzde 40’ını karşılayabiliyor.

A+A-

Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul yatırım şirketlerinden Esas Gayrimenkul, Lüleburgaz’da yer alan 39 Burda AVM’nin çatısına “Yap İşlet” modeliyle kurduğu Güneş Enerjisi Santrali’ni (GES) devreye aldı. Şirketin sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda gerçekleştirilen proje kapsamında, 39 Burda AVM’nin çatısında 10.000 m2’lik bir alanda 2.555 adet panelle 3 mWp güce sahip bir sistem kuruldu. Kurulan sistemin ürettiği enerjiyle, alışveriş merkezinin toplam elektrik tüketiminin yüzde 40’ı karşılanabiliyor.

Sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlarken sektöre ilham vermeyi de hedefleyen Esas Gayrimenkul; 17 Burda ve 39 Burda’nın ardından, 2022 yılı içerisinde 01 Burda ve 41 Burda AVM’de de GES sistemleri kurmak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Adı geçen dört Burda AVM’sinin toplam ortak alan tüketiminin yüzde 72’sini IREC sertifikalı yenilenebilir kaynaklardan sağlayacak olan Esas Gayrimenkul, 2030 yılına kadar bu oranı portföy genelinde %100’e çıkarmayı hedefliyor. Adı geçen dört AVM’nin tamamında GES sistemi faal olduğunda, üretilen enerji yaklaşık 2.140 evin tükettiği enerjiyi karşılayabilecek ve 5.128 ton karbonun doğaya salınımını engelleyecek.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.