Erkaya İnşaat Bu Çantadan Çıktı!

Erkaya İnşaat Bu Çantadan Çıktı!

2011 yılında Erkaya İnşaat’ı kuran Doğan Kaya, “İlk olarak Karşıyaka Çarşısı’na gidip bir çanta aldım. Okumamış bir insan için çanta çok önemlidir. Erkaya bu çantadan çıktı. Hala odamda saklıyorum ve kapıdaki lüks aracımdan daha çok güç veriyor bana” dedi

A+A-

Muş’ta 7 çocuklu memur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Doğan Kaya, 16 yaşındayken hayallerini gerçekleştirmek ve kendi deyimiyle ‘İstanbul’u fethetmek’ için Muş’u terk etti. 6 yıl boyunca İstanbul’da kaldıktan sonra kendisi için en doğru şehir olarak gördüğü İzmir’e taşındı. Abisinin de desteğiyle 1993 yılında bir kamyon satın aldı ve tekrar İstanbul’a döndü. Ekonomik krizde kamyonunu kaybedince Muş’taki bir arkadaşından borç alarak yeni bir kamyon aldı. İstanbul’da kamyon sayısını ikiye çıkardı. Kamyonlardan biri ağır bir kaza yapınca hafriyat işinden çıkarak yeniden İzmir’e döndü. Abisi Kenan Kaya, Muş’un ilk emlak firmasını açınca onun yanına dönen Doğan Kaya, inişli çıkışlı bir süreçten sonra kendi deyimiyle emlak işinde hayal edemedikleri bir kazanç elde ettiler. Emlak sektöründen sonra inşaat yapmaya başladıklarını belirten Kaya, Muş’ta ilkleri başardıklarını ifade etti. Muş’un ilk kolejinin yapılması için bir özel eğitim kurumuna 5 dönümlük arsa bağışlayan Muş Emlak, öğrencilerin eğitim hayatının aksamaması için 2 mahalleyi ayıran bir derenin üzerine köprü inşa etti. 14 dönümlük arazi üzerinde Muş’un ilk villa projesini hayata geçiren Muş Emlak, şehri lüks konutla da tanıştırdı.

dogan-kaya-kimdir.jpg

3. KEZ İZMİR YOLCUSU

‘Muş’a sığmıyorum, küçük geliyor’ dedikten sonra Muş’u tekrar terk eden Doğan Kaya, 3. kez İzmir’e dönüş yaptı. Bu kez İzmir’e 20 dairelik inşaatı bitirecek bir sermaye ile gelen Kaya, bir akrabasının tavsiyesiyle araç kiralama işine girdi ve Menderes’te bir mantar fabrikasına ortak oldu. Mantar fabrikasında zarar eden Doğan Kaya, araç kiralama işini de 2 yıl sürdürebildi. Abisinin işleri yetiştirememesi nedeniyle yaz aylarında Muş’a giden ve şantiyeleri yöneten Doğan Kaya, “Gün doğmadan inşaata gidiyordum, akşam karanlığında geri dönüyordum. Mermercinin, tesisatçının, kalıpçının, demircinin işini yapıyordum. Hiç durmuyordum” diyerek bu süreci anlattı.

BANKALAR HESAP BİLE AÇMADI!

2011 yılında Erkaya İnşaat’ı kurarak yer arayışına girdiklerini belirten Kaya, “Bütün kış arsa aradıktan sonra baharda bir yer bulduk. İlk projemizi Şemikler’de hayata geçirdik. Malzeme alacağımız zaman bizden çek, kredi kartı istiyorlardı. Bankaya gittim hesap bile açmadılar. Biz Muş’taki sistemle ilerledik. Malzemelerin ödemesini 1 hafta içerisinde gerçekleştiriyorduk. Bu, piyasada ismimizin hızlı yayılmasını sağladı. Şemikler’de ilk jet grout uygulayan firmayız. İşlerimizi biraz ilerlettikten ve piyasada duyulduktan sonra bir bankadan aradılar. Banka yetkilisini şantiyede küçük bir kulübede ağırladım. Sandalye olmadığı için tuğlanın üstünde oturdular. Ben o zaman bankacı arkadaşa ‘3-4 yıl içerisinde Karşıyaka’nın en büyük 3 firmasından biri olacağım’ dedim. O zamanlar pek inanmadılar. İnanmadıkları halde yine de bana kredi kartı ve çek defteri verdiler. Sonrasında diğer bankalar da vermeye başladı. 3 yıl sonra o bankanın karşısında 2 bloklu bir bina inşa ettik.” diyerek Erkaya İnşaat’ın yükselme dönemini anlattı.

DÖNÜM NOKTASI

Şemikler projesi devam ederken Yeni Girne’de Medikal Park Hastanesinin arkasında 10 katlı bir binanın inşaatı için 6 hissedar ile görüşmeye başladığını belirten Kaya, kendisi için dönüm noktası olan o süreci şu sözlerle anlattı: “Arsa sahipleri inşaatı benim yapmamı istemedi. Benim burayı almam gerekiyordu. Kapıdan kovuyorlardı pencereden giriyordum. En büyük hissedar olan Oktay Bey’in Alaybey’de bir pastanesi vardı. ‘Bu esnaftır, benim dilimden anlar’ deyip dükkanına gittim. O da hissedarlardan birini daha aradı. Yaptığım işleri anlattım, ‘benim büyük bir proje yapmam lazım bu yüzden yerinize talibim’ dedim. Sonradan gelen hissedar arkadaş ‘Karşıyaka’nın en büyük müteahhitleri lüks araçlarıyla geldi biz vermedik’ dedi. ‘Sende bunu yapacak para var mı?’ diye alaylı bir üslup kullandı. Bende ‘para gösterilmez, ayıptır.’ dedim. Oradaki konuşmadan sonra Oktay Bey, ‘Ben yerimi size veriyorum, izale-i şuyu hakkı da veriyorum’ dedi. Oktay Bey’den sonra diğerleri de razı oldu ve biz o binayı 8 ayda bitirip arsa sahiplerine teslim ettik.”

erkaya-twins.jpg

BİRÇOK HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM

Bugüne kadar birçok hayalini gerçekleştirdiğini belirten Doğan Kaya, yeni hayallerini de anlattı ve şunları ekledi: “10 yıl boyunca kentsel dönüşüm projeleri yaptık ve 2018 yılında kentsel dönüşüme devam etmeme kararı aldık. Onun yerine pandemide deneyimlediğimiz kısıtlı yaşam durumunu çözümleyerek, site yaşamının ferahlığına odaklanıp bu yönde projeler inşa etmeye başladık.  Ve bu yönde hazırladığımız ilk projemiz Erkaya Life’ı Koyundere’ de tamamladık. İkinci site projemiz olan Erkaya Twins’in lansmanını da geçtiğimiz Nisan ayında düzenlendik. Şu anda 600 dairelik 2 proje için görüşmelerimiz devam ediyor. Hayalimiz bu projeleri de başarılı bir şekilde gerçekleştirmek. Bugüne kadar aklıma koyduğum birçok hayalimi gerçekleştirdim ve daha fazlasını da gerçekleştireceğime inanıyorum. Ailemizle ve ekibimizle güçlüyüz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.