Engeliler için Faiz Olmadan Konut Kredisi Kullanımı

Engeliler için Faiz Olmadan Konut Kredisi Kullanımı

Engellilere faizsiz konut kredisi engelli vatandaşların faiz ödemeden ev sahibi olmalarına yardımcı oluyor.

A+A-

Bir çok banka engelliler için kredi konusunda destekleyici kampanyalarda bulunuyor. Fakat her bankanın engellilere faizsiz konut avantajından faydalanılması için sunduğu şartlar farklı olabiliyor. Genellikle bankalar vade sürelerini ve kampanyanın özelliklerini başvuru yapan engelli bireyin engel oranına göre değiştirebiliyor. Engellilere faizsiz konut kredisi hem devlet bankalarından hem de özel bankalardan alınabiliyor. Bu bankalar arasında:

  • Ziraat Bankası,
  • Halkbank,
  • Qnb Finansbank,
  • Denizbank,
  • Aktifbank yer alıyor.

Engelliler için Faizsiz Konut Kredisi Alma Şartı Nedir?

Engellilere faizsiz konut alırken kişilerin yerine getirmesi gereken bazı kriterler bulunuyor. Örnek vermek gerekirse, bankalar başvuru yapan kişinin mutlaka çalışıyor olmasını istiyor. Çalışma süresi en az 6 ay olmalı ve sigorta primi en az 600 gün düzenli ödenmiş olmalı. Başvuru yapan kişinin, tıpkı diğer kredi çekme prosedürlerinde olduğu gibi, kredi sicilinin temiz olması önem taşıyor. Kredi notu düşük olan kişilerin kredi başvurusu onaylanmıyor. Maaşında haciz görünenler, başvuru yapan kişinin daha önceden takibe alınmamış olması dikkat edilen diğer önemli noktalar arasında yer alıyor. Faizsiz konut kredisi almak isteyen kişilerin engeli muhakkak fiziksel olmalı. Yani zihinsel engelli olan kişiler bankadan kredi çekemiyor.

Ziraat Bankası Engelli Vatandaşlara Faiz Ödemeden Kredi Çekme Avantajı Sunuyor!

Ziraat Bankası kredi sahibi olmak isteyen kişilere en fazla 60 ay vade yapma imkanı sunuyor. Bankanın hazırlamış olduğu kampanyadan engelli kişinin hem eşi hem de 18 yaşından küçük olan çocukları faydalanabiliyor. Banka kredi desteğinin yanı sıra emeklilik aşamasında da vatandaşlara geniş avantajlar sunmasıyla biliniyor. Kampanyadan yararlanmak isteyen kişilerin engelli maaşlarını bankadan almaları zorunluluğu bulunuyor. Emeklilik maaşı aldığınız banka farklı ise basit bir taahhüt işlemi ile koşulları yerine getiriyorsanız krediyi anında çekebilirsiniz.

Bunun yanı sıra Aktif Bank, Vakıf Bank ve Garanti Bankası gibi Türkiye’nin diğer önde gelen bankalarının engelliler için sunmuş olduğu kredi avantajlarına göz atabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.