Enflasyon Tek Haneye İndiğinde Rahat Bir Şekilde Konut Alabileceksiniz

Enflasyon Tek Haneye İndiğinde Rahat Bir Şekilde Konut Alabileceksiniz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomik sıkıntıların farkında olduklarını ifade ederek, "Enflasyonu tek haneye indirdiğimizde, siz çok daha rahat bir şekilde konut alabileceksiniz. Çünkü konut kredisi alabileceksiniz" dedi.

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son 20 senede her alanda büyük bir ilerleme sağlandığını dile getirerek, ekonomik sorunların farkında olduklarını, bunu çözmek için geçtiğimiz eylül ayında kapsamlı bir program açıkladıklarını anımsattı.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada sorunları köklü bir biçimde çözeceklerini dile getiren Mehmet Şimşek, şöyle konuştu: "Çünkü biz, esnafımızın da emeklilerimizin de işçimizin de asgari ücretlimizin de sorunlarını biliyoruz. Bu sorunları geçmişte de çözdük, ülkemizi hızlı bir biçimde  kalkındırdık. Altyapısını iyileştirdik, sağlığına yatırım yaptık,  eğitimine yatırım yaptık, ekonomimizi büyüttük. Son senelerde dünyada da Türkiye'de de enflasyon oldukça önemli bir sorun. Ortaya koymuş olduğumuz programla biz yeniden enflasyonu tek haneye indireceğiz. Enflasyonu tek haneye indirdiğimiz zaman siz çok daha rahat bir biçimde konut alabileceksiniz. Çünkü konut kredisi alabileceksiniz. AK Parti hükümetleri öncesi, konut kredisi yok denecek kadar azdı. Biz tek haneye indirdiğimiz zaman krediye erişim arttı."

Açıklamasında enflasyonu yeniden tek haneye indireceklerini dile getiren Mehmet Şimşek, "Çünkü bizler imkanlarımızın faiz yerine yatırıma ve hizmete gitmesini istiyoruz. Evet, önümüzde tabii ki zor bir süreç var. Fakat sabırla biz programımızı uygulayacağız ve bu program da başarılı olacak. Bu program ile sorunlarımızı çözme imkanı olacak. Gerçekten de program çalışıyor." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum