Endüstriyel İnşaat Alanında İzmir'de Bir Numara Olmayı Hedefliyoruz

Endüstriyel İnşaat Alanında İzmir'de Bir Numara Olmayı Hedefliyoruz

Erena Grup 2. kuşak yöneticileri Yüksek Mimar Baha Eren Ve İnşaat Mühendisi Dr. Faruk Eren hedeflerinin endüstriyel inşaat alanında İzmir'de bir numara olmak olduğunu söyledi.

A+A-

Ahmet Eren tarafından 1995 yılında kurulan Erena Grup, ilk olarak Gıda Çarşısı'nda başladığı ticari inşaat sürecine daha sonra Işıkkent'i de dahil etti. Yaklaşık 30 yıldır ticari gayrimenkul yatırımı yapan Erena Grup, Bornova bölgesinde 20 ayrı projede yaklaşık 400 adet iş yeri üretti. Şirketin yönetimini devralan 2. kuşak Baha ve Faruk Eren kardeşler, ticari alanlardaki çalışmalarını ve hedeflerini anlattı.

Endüstriyel inşaat alanındaki boşluğu gördükleri için bu sektöre yöneldiklerini söyleyen Erena Grup Yöneticisi ve Yüksek Mimar Baha Eren, bütün odaklarını ve yatırımlarını bu alana verdiklerini söyledi. Bornova- Kemalpaşa aksının kendileri için öncelik olduğunu belirten Baha Eren, "Yatırımlarımızın çoğu bu aks üzerinde. Lojistik anlamda da gelişen bu aksta talep yoğun olmasına rağmen arz konusunda sorun yaşıyoruz. Ticari arsa üretimi yapılamadığı için bu sorunu aşamıyoruz. Örneğin; sadece Bornova bölgesinde sahip olduğumuz ticari iş yerlerimizin dışında en az 200 adet ticari iş yeri üretebileceğimiz ve istihdam sağlayabileceğimiz arazilerimiz mevcut ama imar problemleri nedeniyle bu üretim sekteye uğruyor. Bu imar problemleri nedeniyle de kira ve satış rakamları daha da yükseliyor. İzmir’in lojistik olarak merkezi olan Bornova’da ticari imarlı parsel arzındaki talebin karşılanamaması ve İstanbul-İzmir otoyolunun açılması sonucu taleplerin daha da yoğunlaşmasından dolayı ticari ve sanayi imarlı parsellerin değerinin daha da artacağını bekliyoruz. Daha geniş bir perspektiften bakacak olursak İzmir’de arsa fiyatlarının yüksek olması sanayicileri, tüccarları zorluyor. Bir fabrika veya depo Konya’da 30 milyona yapılabilirken, yüksek arsa fiyatları nedeniyle İzmir'de 60-70 milyonluk maliyetleri bulabiliyor. Bu da ticari anlamda rekabet seviyesinde İzmir'i geri planda bırakıyor" dedi.

Endüstriyel alanda büyük iş merkezleri...

"Endüstriyel inşaat alanında İzmir'de bir numara olmak istiyoruz" diyen Baha Eren, şunları söyledi: "Bu alanda odaklanarak ilerleyeceğiz. Önceliğimiz ticari alanda büyük iş merkezleri yapıp, İzmir'e bu alanda önemli eserler kazandırmak."

Kemalpaşa'da fiyatlar 2 yıl içerisinde 10'e katlandı

Erena Grup'un 2. kuşak yöneticisi İnşaat Mühendisi Dr. Faruk Eren, Kemalpaşa'nın ulaşım ağındaki önemli rolü nedeniyle son dönemlerde ticari olarak cazibe merkezi haline geldiğini ve fiyatların İstanbul-İzmir otoyolunun açılması ile beraber hızlı artış gösterdiğini söyleyerek, "Bornova'da imarlı parsellerdeki sorunların çözülememesinden dolayı biz dahil çoğu yatırımcı Kemalpaşa'da hazır inşaat yapılabilir imarlı alanlara yöneldi. Önümüzdeki senelerde İzmir’de artan nüfusa bağlı olarak konut ihtiyacının yanı sıra, sanayi ve ticari alan ihtiyacının da artacağını düşünüyoruz. Bu sebepten dolayı endüstriyel inşaat alanında yatırımlar yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.