En Çok Üreten, Satan, İhracat Yapan Bayiyiz

En Çok Üreten, Satan, İhracat Yapan Bayiyiz

Fıratpen'in en çok üreten, satış ve ihracat yapan üretici bayisi olduklarını ifade eden Ürkbay Pen'in kurucu ortağı Ömer Ürkmez, Fıratpen'in 2022'de satış lideri olduklarını belirtti, "İlk kez Ege Bölgesi'nden Türkiye satış birincisi çıktı" dedi.

A+A-

PVC sektöründe çırak olarak çalışmaya başlayan Önder Kaygusuz ve Ömer Ürkmez 2008 yılında ticarete atıldı. Ürkbay Pen firmasını 15 yılda Türkiye lideri haline getiren Önder Kaygusuz ve Ömer Ürkmez küçük bir atölyeden Türkiye’nin en çok üreten ve satış yapan Fıratpen bayisi olma hikayesini anlattı.

Günümüzde bu işi yapmaya çalışan kişi sayısının çok fazla olduğundan ve alanı olmadan bu işe girişenlerden yakınan Kaygusuz, “Biz bu işi en profesyonel şekilde yapıyoruz. Sektördeki en iyi ustaları kendi bünyemizde istihdam ediyoruz. En son teknoloji makinelerle üretim yapıyoruz. Bu işin çıraklığını yaptığımız için işimizi iyi takip ediyor ve oluşabilecek hataların önüne geçiyoruz. Müşterilerin taleplerini çok iyi bilen, bu taleplere uygun hizmet veren bir firmayız. Güvenilir olduğumuz, işimizi hızlı ve eksiksiz yaptığımız için müşterilerimiz bizi tercih ediyor. Bu da rakiplerimizden ayrışmamızı sağladı” dedi.

urkbay-pen-izmir.png

En çok üreten, satan, ihracat yapan firmayız

8.000 metrekarelik kapalı alan olmak üzere 11.000 metrekarelik üretim tesisiyle hizmet verdiklerini ifade eden Kaygusuz, “60-70 kişilik ekibimiz var. Kışın tek vardiya, yazın çift vardiya olarak çalışıyoruz. 2022 yılı içerisinde Fıratpen’in en çok satan, üreten ve ihracat yapan bayisi olduk. Büyük firmaların işlerini yapıyoruz. Türkiye’de TOKİ grubunda ilk 5’e giren firmalar arasındayız. Ege Bölgesi’nden Türkiye’nin her yerine sevkiyatlarımız var. Türkiye’nin herhangi yerinden gelen bir siparişi teslim edebilme gücümüz var.  Ürünlerimizin yüzde 50’sini kendimiz yüzde 50’sini bayilerimiz için üretiyoruz. 300-400 civarında tali bayimiz mevcut” dedi.

7/24 hizmet veren servis hattı

7-8 kişilik bir ekiple işleri koordine ettiklerini ifade eden Kaygusuz, şunları söyledi: “Montajı da biz profesyonel bir şekilde yapıyoruz.  Kendi bünyemizde asansörlü taşımacılarımız var. Köpüklü izole işlemlerimiz var. Isıya, sese, soğuğa karşı nasıl daha iyi bir izolasyon sağlarıza bakıp ona göre çalışıyoruz. Zaten bizi farklı kılan özelliklerimiz arasında kaliteli iş yapmamız önce gelir. İşimizi güvenilir ve dürüst bir şekilde yapıyoruz. Yaptığımız işin arkasında duruyoruz. 5-6 yıl önce yapmış olduğumuz işlerde bile bir sorun oluştuğunda cumartesi günleri servis sağlıyoruz. Bunun yanında 7/24 servis sağladığımız hattımız var. Acil durumlarda hafta içi de servis hizmeti verdiğimiz oluyor. Müşterilerimize her an hizmet verip varsa bir mağduriyetini çözüyoruz.”

firatpen-izmir.jpg

Teknolojiyi takip ediyoruz

Firma olarak sektördeki teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Kaygusuz, “Makine ekipmana ciddi yatırım yapıyoruz. 2023 sürümü bir CNC makine satın aldık. İnsan gücü gerektirmiyor. Destek sacını bile kendisi vidalıyor. Hata payı ise yüzde sıfır.  Hepimiz insanız ve çalışabilecek bir süremiz var ama makinenin elektriği kesilmedikçe çalışıyor. Günlük 3000 metreküp üretim kapasitesine sahip. Bu da günlük 30 daire işine tekabül ediyor.  Aylık ise 2000-2500 daire arasında bir üretim kapasitesine ulaşıyoruz” diye konuştu.

urkbay-pen-firatpen.jpg

İhracatta hedef büyüttü

Türkiye’de en çok satış yapan bayi olduklarını belirten Kaygusuz, gelecekteki hedeflerini şu sözlerle anlattı: “Amacımız tüm dünyaya sesimizi duyurmak. İç piyasa ile sınırlı kalmak istemiyoruz. Halihazırda ihracat yapacağımız ülkeler var. Irak, Romanya, Almanya’ya sevkiyatlarımız var. Hedefimiz yurt dışına daha çok açılmak. Orada da çalıştığımız bayilerimiz var. Sayılarını artırmak istiyoruz. İhracatımızı daha da ileri taşımak amacındayız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.