Emsal Kira Belirlemek İçin 5 Yıl Beklemek Gerekmeyecek

Emsal Kira Belirlemek İçin 5 Yıl Beklemek Gerekmeyecek

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin aldığı karar ile, artık ev sahipleri beş yıl bekleme zorunluluğu olmaksızın kira bedellerini artırabilecekler.

A+A-

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin kira uyarlama davaları ile ilgili son kararı, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki dinamikleri değiştirebilecek nitelikte. Alınan karar doğrultusunda, ev sahipleri beş yıl bekleme şartı olmadan kira bedellerini artırabilecek.

Ev Sahiplerine Yeni Hak: Kira Bedellerini Güncelleme İmkanı

Karar, ev sahiplerine, kiralananın özellikleri ve piyasa koşullarını göz önünde bulundurarak, kira bedellerini güncelleme hakkı tanıyor. Bu, "kira uyarlama davası" adı verilen yeni bir hukuki yol ile mümkün kılıyor.

Kiracılar İçin Potansiyel Riskler

Öte yandan, karar kiracılar için bir takım riskler de içeriyor. Bir kira uyarlama davasında ev sahibinin lehine karar çıkması durumunda, kiracılar, dava süresince biriken kira farkını ödemek zorunda kalabilir.

Yargıtay'ın Kararı Belirleyici Olacak

Kararın, Yargıtay tarafından nasıl değerlendirileceği önem taşıyor. Eğer Yargıtay, bu karara itiraz ederse, ev sahipleri için hukuki bir belirsizlik ortaya çıkabilir. Uzmanlar ise, bu tür davaların sonuçlarının, kiracıların mali durumunu olumsuz etkileyebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.