Emlak Vergisi Ödemeleri Ertelenecek Mi?

Emlak Vergisi Ödemeleri Ertelenecek Mi?

Kira Gelir vergisi ve Beyannamesinin süresi uzatılırken milyonlarca mülk sahibi emlak vergisi ödemeleri için de erteleme kararı bekliyor. Emlak Vergisinin ertelenmesi konusu meclis gündemine de taşındı.

A+A-

Koronavirüs nedeniyle alınan önlemlerin açıklandığı Torba Yasa maddelerinden biri de iş yeri sahiplerinin bu süreçte kira alamayacağı oldu. Bu ertelemeden sonra her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödeyen iş yeri ve ev sahipler, Mayıs ayında emlak vergisinin ödenip ödenmeyeceğini ve ertelenme olup olmayacağını merak etmeye başladı. 

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren 2020 emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlamıştı. 

EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİ FAİZSİZ OLARAK ERTELENMELİ! 

Konu hakkında mecliste açıklamada bulunan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş yapmış olduğu açıklamasında “Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri Mart ve Mayıs ayları arasında yapılmaktadır. 1 Mart'ta başlayan vergi dönemi, 31 Mayıs'ta sona erecektir. Vergide ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılacaktır. Korono virüs nedeniyle birçok işyeri işlerine ara vermiş, vatandaşlarımız ekonomik olarak güçlükler yaşamaya başlamıştır. Yine TOKİ’de oturan dar gelirli vatandaşlarımızın ödediği konut ödemeleri gibi konularda birçok vatandaşımızı zor durumda bırakmaktadır. Anayasamızda bulunan ‘Sosyal Devlet’ ilkesi gereği bu ödemelerin ileri ki bir tarihe faizsiz olarak ertelenmesi gerekmektedir" denilerek ödemelerin ertelenmesini talep etti. 

EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emlak vergisi ödemeleri her sene biri Mart ayında diğeri ise Kasım ayında olmak üzere 2 eşit taksit halinde yapılmaktadır.  1 Mart 2020 itibari ile başlayan gödemeler 31 Mayıs 2020 tarihinde sona erecek. İsteyen kişiler tahakkuk eden emlak vergisi borçlarını tek seferde öderken isteyen kişiler ise diğeri Kasım ayında olmak üzere 2 eşit taksit halinde ödeyebiliyor.  Korana virüs nedeni maddi olarak zora düşen vatandaş bu borcun devlet tarafından faizsiz olarak ertelenmesini talep ediyor. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.