Emlak Sektöründe Beklentiler Arttı

Emlak Sektöründe Beklentiler Arttı

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Güleroğlu, Yeni Asır’ı ziyaretinde, kentsel dönüşümün hızlanmasının gayrimenkul piyasasına olumlu yansıdığını söyledi.

A+A-

İzmir'de son 6 ayda gayrimenkul satışlarında artış görüldüğüne dikkat çeken Güleroğlu, kentin dört bir yanında özellikle Bayraklı'da yapımı artan yüksek katlı binalarla birlikte daire sayılarının da arttığını, bu durumun da satış fiyatlarının yukarı çıkmamasını sağladığını söyledi. Güleroğlu, "İzmir'de gayrimenkul satış fiyatları çok pahalı değil. Özellikle Ankara ve İstanbul'dan daha ucuz olması yatırımcıyı bu bölgeye çekiyor" dedi.
İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Güleroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Ercan Demir'i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Güleroğlu, konut kredi faiz oranlarının aşağı çekilmesiyle birlikte gayrimenkul piyasasının daha da hareketleneceğini belirtti. Güleroğlu, "Konut kredi faiz oranları şu an için 10 yıl olarak veriliyor. Hükümet bunu şimdi 20 yıla çıkarmayı planlıyor. Bu hamle hem gayrimenkul piyasasını hareketlendirecek hem de dövizin ateşini düşürecektir. Biz hükümetin bu çalışmasını destekliyoruz" diye konuştu.

Günlük evlere yeni sistem

Oda olarak İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ile günlük kiralık evler konusunda çalışma başlattıklarını belirten Güleroğlu, "Artık emlakçılar günlük kiralık ev verecekse kiralayacağı kişinin kimlik bilgilerini emniyetle paylaşacak. Bu sistemi kullanmak isteyenler de emniyet müdürlüğüne giderek şifre alacak. Günlük kiralık ev tutanla ilgili bildirim yapmayanlar 5 ila 10 bin lira arası ceza alacak" diye konuştu. Bu uygulama sayesinde terörist ya da aranan suçluların günlük ev kiralayarak saklanmasının önüne geçileceğini vurgulayan Güleroğlu, "Ceza alan emlakçının kiraladığı ev 6 ay süreyle mühürlenecek, emlakçının da lisansı iptal edilebilecek" dedi.

Kaynak: Yeni Asır

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.