Emlak Sektörü KDV İndiriminden Nasıl Yararlanacak?

Emlak Sektörü KDV İndiriminden Nasıl Yararlanacak?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı vergi indirimlerinden emlak sektörü de kısmen yararlanabilecek. Buna göre konut bakım, onarım, boya ve temizlik işleri için KDV indirimi yapıldı.

A+A-

Türkiye Kurban Bayramı'na başlarken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından verilen KDV indirimi müjdesi aldı. Bakan Albayrak çok sayıda sektörde ve iş kolunda KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldüğünü duyurdu.

EMLAK SEKTÖRÜ KDV İNDİRİMİNDEN NASIL YARARLANACAK?

Açıklanan KDV indirimi ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. KDV indirimleri ile alakalı ayrıntılar da kamuoyuna duyuruldu. Emlak sektörünün de kısmen de olsa KDV indiriminden yararlanacağı ortaya çıktı.

Konutlarda yapılacak olan bakımlar, konutların onarımı, evlerin boyanması ve konutların temizlik hizmetlerinde ortaya çıkacak olan KDV'de de indirim uygulanacak. Buna göre bu işlemlerde uygulanan yüzde 18 KDV yeni kararla yüzde 8'e indirildi.

KULLANILAN MALZEMELER KDV DIŞI

Konutlardaki bakım, onarım, boya ve temizlik işlemlerinde uygulanacak olan KDV indirimi konusunda ise bir ayrıntı bulunuyor. Bu işlemler sırasında kullanılacak olan malzemeler KDV indirimi kapsamına alınmayacaklar. Onlar mevcut KDV oranlarından tahsil edilmeye devam edilecek. KDV indirimi ile alakalı olarak yapılan değişiklikler 2020 yılının sonuna kadar geçerli olacak. 2020 Aralık ayında yeni bir güncelleme yapılmazsa 2021 Ocak ayında KDV'ler yeniden yüzde 18'e çıkarılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.