Emlak Konut 'Hayallerini Erteleme Kampanyası' İle 10.5 Milyarlık Satış Yaptı

Emlak Konut 'Hayallerini Erteleme Kampanyası' İle 10.5 Milyarlık Satış Yaptı

Kamu bankalarının konut kredi faizlerini 0,64'e düşürmesinin ardından 'Hayallerini Erteleme Türkiye' kampanyası ile destek olan ve taksit ödemelerini 2 yıl öteleyen Emlak Konut GYO bu süreçte 10,5 milyonluk satış gerçekleştirdi.

A+A-

Kamu bankalarının 1 Haziran’da hayata geçirdiği düşük faizli konut kredisi kampanyasıyla rekor üstüne rekor geliyor. Haziran'da kredili satışlar 101 bin 504 rakamına ulaşmış ve rekora imza atılmıştı. Temmuz ayı rakamları Haziran'dan da iyi oldu. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre geçen yıl Temmuz'da 13 bin 64 konut kredili olarak satıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın paylaştığı bilgilere göre bu yıl Temmuz'da kredili konut satışı 141 bin 434’e ulaştı. Böylece geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1000 artış kaydedilirken tüm zamanların en yüksek kredili satışı da gerçekleşmiş oldu. 

2 YIL ÖDEMESİZ 7 BİN 700 EV SATILDI

Kamu bankalarından sonra konutta ikinci hamle Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından yapılmış ve 2 Haziran’da ‘Hayallerini Erteleme Türkiye’ kampanyası hayata geçirilmişti. 

Kampanya kapsamında bugüne kadar yaklaşık 10.5 milyar TL değerinde 7 bin 700 konut satıldı. Emlak Konut GYO projelerinden konut alanlara liste fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor. Peşinat olarak yüzde 5 ödeyen vatandaş, 24. ayda yüzde 15’lik ara ödeme yapıyor. Kalan yüzde 80 için de konut kredisi çekiliyor. 

Evi alan vatandaş 2 yıl taksit ödemesi yapmıyor, ödemeler 3. yılda başlıyor. Satışı devam eden kampanyalı projeler İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Yalova, Konya, Denizli ve Niğde’de bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.