Emlak Katılım'dan İnşaatçıları ve Konut Alanları Güvence Altına Alan Yeni Ürün

Emlak Katılım'dan İnşaatçıları ve Konut Alanları Güvence Altına Alan Yeni Ürün

Emlak Katılım Bankası'ndan inşaat sektöründe doğacak mağduriyetleri gidermek için yeni bir ürün hizmete sunuldu. Türkiye Sigorta ile yapılan iş birliği ile Bina Tamamlama Sigortası devreye sokuldu.

A+A-

Emlak Katılım bankası, Bina Tamamlama Sigortası ürününü devreye soktu. Bu şekilde inşaatların tamamlanamaması durumunda doğacak mağduriyetlerin giderilebileceği bildirildi. Tüketicilerin gayrimenkul satın almak için tamamlanmamış projelere yatırdıkları paralar bu şekilde teminat altına alınacak. İnşaat sektörü de güvenli bir şekilde büyümeye devam edebilecek. 

BİNA TAMAMLAMA SİGORTASI DEVREYE SOKULDU

Türkiye'nin deprem kuşağında olması nedeniyle riskli yapıların acilen dönüştürülmesi gerekiyor. Bunun için de Emlak Katılım tarafından sektöre önemli avantajlar sağlanıyor. Kentsel dönüşüm projelerinde herhangi bir aksama meydana gelmemesi için hem inşaat firmalarını hem de vatandaşları korumaya alacak bir ürün için Emlak Katılım ile Türkiye Sigorta arasında işbirliği yapıldı. 

Emlak Katılım ve Türkiye Sigorta işbirliği ile sunulan Bina Tamamlama sigortası hizmeti ön ödemeli konut projelerinden konut satın alanlar ile kentsel dönüşüm projelerine ödeme yapan vatandaşların paralarını teminat altına alıyor. İnşaatı üstlenen müteahhit sorumluluklarını yerine getirmediği ve inşaatın ilerlemesinin durduğu anda sigorta şirketi devreye girecek. Bu şekilde inşaatların tamamlanması veya konut alıcılarına yaptıkları tüm ödemelerin geri verilmesi şeklinde çözümler üretilebilecek. 

FİRMALAR DA KONUT ALANLAR DA GÜVENCE ALTINA ALINIYOR

Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat bayraktar yeni sigorta ürünü hakkında bir değerlendirme yaparak, “Emlak Katılım olarak ülkemizin ve vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak çözümler üretip bunları geliştirmeye devam ediyoruz. Depremlerde gelecek hasarlara, acil dönüşüme katlı sağlayacak bir ürünü devreye soktuk. Bina tamamlama sigortası üzerinde epeydir çalışıyoruz. Hem inşaat şirketlerimize hem de alıcı vatandaşlarımıza büyük faydaları olacak. Zira sektörden de böyle talepler zaman zaman dile getiriliyordu. İnşaat firmaları bu ürünle banka finansmanı tüketmeden yasal sorumlulukları olan bir teminata ulaşabiliyorlar. Tüketiciler de ödemelerini teminat altına alıyorlar.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.