Emlak İşletmelerinde Lise Şartının Kaldırılmasına Tepki

Emlak İşletmelerinde Lise Şartının Kaldırılmasına Tepki

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Resmi Gazete’de yayınlandı. Karara göre emlak işletmesi açmak için gereken lise şartı ilköğretim seviyesine çekildi. Yapılan değişikliğe gayrimenkul sektöründen tepki geldi.

A+A-

Kararı değerlendiren Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, “Bu karar tam anlamıyla fiyasko. Lise mezuniyet şartı, ilköğretime düşürüldü! 5 Haziran 2018 ile 14 Ekim 2020 tarihi arasında meslek odalarına kayıt olan meslektaşlarımıza eğitim şartı için muafiyet getirilsin diye yapılan girişimler ve görüşmelerin sonucu olarak bu revize gerçekleşti. En hafif tabirle kaş yapayım derken göz çıkardılar” dedi.

Amaçla tezat

Yönetmenliğin çıkış amacından uzaklaşıldığına dikkat çeken Akdoğan, “Yönetmeliğin çıkış amacı mesleğimizin nitelikli insanlardan tarafından yapılmasını teşvik ederek tüketicinin aldığı hizmet kalitesini artırmaya yönelikti fakat alınan bu karar yönetmeliğin çıkış amacı ile de tezat oldu. Yönetmelik çıktığında yıllardır emlakçılık yapan meslektaşlarımıza eğitim mezuniyeti konusunda zaten müktesep hak verilmişti. Yine yönetmelik revizesi öncesi mezuniyet şartından mağdur olan meslektaşlarımız vardı ise sadece onlara geçici bir muafiyet verilebilirdi” ifadelerini kullandı.

‘Yanlışı düzelteceğiz’

Yapılan değişikliğin gayrimenkul sektörünü geriye götüreceğini aktaran Akdoğan, “Biraz daha gayret ederlerse ilköğretim mezuniyet şartını da, okuma yazma derecesine düşürecekler. Emeği geçenleri vicdanları ile başbaşa, bu yaşananları ise meslektaşlarımın takdirine bırakıyorum” diye konuştu.

Gayrimenkul sektöründe kaliteye yükseltmek için çalışmalarına devam edeceklerini kaydeden Başkan Akdoğan şunları söyledi: “İnanıyorum ki, bu yanlışı düzeltmek de TÜGEM'e nasip olacak. Ve bugün bizi meslek adına karanlık bir sabaha uyandıranlar unutmasınlar ki, TÜGEM'in ışığı onları da aydınlatacak.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.