Emlak Bankası İnşaat Sektörünü Heyecanlandırdı

Emlak Bankası İnşaat Sektörünü Heyecanlandırdı

İnşaat sektörü temsilcileri Emlak Bankası’nın kurulması için BBDK tarafından onay verilmesi ve resmi gazetede yayınlanması kararını değerlendirdi.

A+A-

18 yıl önce kapatılan emlak Bankası yeniden hayata geçiyor. Emlak Bankası’nın yeniden kurulması ile ilgili karar resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Emlak Bankası’nın ‘Emlak Katılım Bankası AŞ adıyla yeniden kurulmasına onay verdi. İnşaat sektörü temsilcileri konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

altan-elmas-konutder.jpg

 

KATILIM BANKASI OLARAK FAALİYET GÖSTERMESİ ÇOK DOĞRU BİR KARAR

Konutder Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas;

 

Sektörün dinamiklerini bilen bir ihtisas bankasının olması gerektiğin düşünüyoruz. Tek bir alanda uzman bir bankanın olması sektörün dinamiklerinin daha kolay anlaşılmasını sağlayacaktır. Uzman kadro sektörel gelişmeleri daha iyi değerlendirme imkânına sahip olacaktır. Ayrıca katılım bankası olarak da faaliyet göstermesini çok doğru buluyoruz. Devam eden projelerin ve sektörümüzün finansman temininde önemli rol oynamasını bekliyoruz.

ziya-yilmaz-dap-yapi.jpg

SAĞLAM VE PLANLI BİR YAPILAŞMANIN ÖNÜNÜ AÇACAK

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz;

Bildiğiniz üzere uzun süredir Emlak Bankası’nın devreye alınması gerektiğine vurgu yapıyorum. Sebebi, hakediş ve yeterlilikleri yüksek markaların çeşitli finansal argümanlara daha hızlı ulaşmasını sağlamak ve tüketiciye sunulan ürünlerin finansal maliyetlerini minimize etmek. Bugün ‘Emlak Katılım Bankası AŞ’ olarak devreye alınan bankanın hem sektörümüz hem de ülkemiz için sevindirici bir haber olduğunu vurgulamak isterim. Çevre ve Şehircilik Bakanı'mız sayın Murat Kurum’un vizyonu çerçevesinde hızla devreye alınan bankanın, kentsel dönüşüm başta olmak üzere bütün şehirlerimizde sağlam, planlı yapılaşmanın önünü açacağını düşünüyorum. Yeni kurulan bankanın gayrimenkul sektörüne her türlü nakdi ve gayrinakdi finansman sağlayabilecek yeterlilikte olması, piyasa yapıcılığı rolünü üstlenecek olması bu anlamda önemli. Bu, sektörde yeterlilik sahibi markaların ayrışmasını da sağlayacaktır. Öte yandan sektörün üzerindeki finansman yükü hafifletilir ise odaklanılacak yabancıya konut satışı ile ihracatımıza yapılacak katkının artırılacağı, ülkemizin konut satışında da uzun yıllar birinci olmaya devam edeceği aşikar.

erden-timur-nef.jpg

FİNANSMANIN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ İŞLERİN HIZLI YÜRÜMESİNİ SAĞLAR

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur;

 

18 yıl aradan sonra Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın faaliyet izni alması sadece sektörümüz için değil, ülkemiz için de önem teşkil ediyor. Öncelikle deprem tehlikesine karşı riskli yapıların güçlendirilmesi, ada ve mahalle bazında kentsel alanların dönüştürülmesi için yerel yönetimlere yönelik projelerin finasmanına yeni yöntemler üreteceğini umuyoruz.

 

Ülkemizde Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Murat Kurum’un da vurguladığı üzere yılda 300 bin konutun dönüşmesi hedefleniyor. Burada hem konut geliştiricilerin hem de tüketicilerin finansmana ulaşımının kolaylaşması, finansmanın çeşitlenmesi işlerin daha da hızlı yürütülmesi adına önemli

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.