Elektronik Beton İzleme Sistemi Uygulanmaya Başlandı

Elektronik Beton İzleme Sistemi Uygulanmaya Başlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, inşaatlardan alınan beton numunelerinin RFID (çip) sistemi ile yazılım sisteminin yılbaşından itibaren uygulanmaya başlandığını söyledi.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 20. yılı dolayısıyla, Bakanlığın yapı denetim sistemi faaliyetleri ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Kurum, yapı denetim sisteminde yer alan aktörler arasında kurulabilecek ticari bağdan dolayı yaşanması muhtemel suistimalleri ortadan kaldırmak için yapı denetim firmalarının Bakanlık tarafından elektronik ortamda belirlendiğini, bu sistemi yıl başından itibaren uygulamaya başladıklarını açıkladı.

İnşaatlardan alınan beton numunelerinin RFID (çip) sistemi ile etiketlenip izlenmesi ve sonuçların laboratuvar ortamından herhangi müdahale olmadan online alınabilmesi imkanı sunan yazılım sisteminin uygulanmaya başlandığını söyleyen Kurum, şu açıklamalarda bulundu:

"Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) yazılımıyla geliştirilen mobil uygulama ile inşaat sahasından beton numune bilgileri sisteme kaydedilerek, her bir beton numunesi içerisine RFID etiket konuluyor ve numuneler kimliklendirilerek kayıt altına alınıyor. 2015 yılında da kanuna aykırı hareket eden kuruluşlar hakkında idari para cezası, yeni iş almaktan men cezası ve belge iptalini öngören kademeli yeni bir idari müeyyide sistemini getirdik. Deprem ülkesi olan Türkiye'nin olası afetlerden daha az zarar görmesi amacıyla yapı denetim sistemini Bakanlığımız bünyesinde özenle sürdürmekteyiz. İhtiyaçlar ve çağın gerekleri doğrultusunda sistem üzerinde geliştirme süreçlerine ara vermeksizin devam ettiriyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.