Elazığ'da, 164 Konut İçin Kura Çekimi Yapıldı

Elazığ'da, 164 Konut İçin Kura Çekimi Yapıldı

2020’de yaşanan depremlerin ardından başlatılan çalışmalar kapsamında, evleri yıkılan ve ağır hasar görenler için inşa edilen 164 konutun kura çekimi yapıldı.

A+A-

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak ve 27 Aralık 2020'de meydana gelen Depremde evleri yıkılan depremzedeler için, çalışmalar aralıksız olarak devam ediyo

Depremlerde evleri yıkılan ve ağır hasar görenler için inşa edilen 164 konut için kura çekimi yapıldı.

Merkez ve ilçelere bağlı belde ve köylerdeki 164 hak sahibi için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü hizmet binasında kura çekim töreni düzenlendi.

İL GENELİNDE 23 BİN 972 HAK SAHİBİ TESLİM EDİLDİ

Vali Ömer Toraman, törende, yapımı tamamlanan deprem konutlarını kura çekerek bekletmeden hak sahiplerine teslim ettiklerini, 2020'de yaşanan depremlerden sonra il genelinde 23 bin 972 hak sahibi tespit ettiklerini aktardı.

Depremden sonra yapımına başlanan konutlarda son aşamaya geldiklerini anlatan Toraman, depremin ardından merkezde hak sahiplerinin yüzde 97'sinin, il genelinde de yüzde 81'inin konutlarına kavuştuğunu bildirdi. Devletin hak sahiplerine konutlarını teslim etmek için büyük gayret gösterdiğini ifade eden Toraman, şöyle konuştu:

"19 bin 183 konut teslim ettik. Bu çok yüksek bir rakam. Bu konutları teslim alan vatandaşlarımızın büyük kısmında memnuniyet var. Bunu bazıları görmek istemese de bu bir gerçek. 19 bin 183 konut. Bu insanları 4 kişiye çarpsanız, 80 bin nüfusa tekabül ediyor. Bu kadar vatandaşımız eşiyle çocuklarıyla evlerine yuvalarına kavuştu. Şu anda huzur içerisinde hayatlarını devam ettiriyorlar. Bu kadar konutun üretildiği bir yerde ufak tefek sıkıntılar oluyor. Onlara da her gelen itirazı, şikayeti kayda alıyoruz. Tamamlanıncaya kadar da takibini yapıyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.