Ege’nin En Büyük, Türkiye’nin İlk 5 Mağazasından Biriyiz

Ege’nin En Büyük, Türkiye’nin İlk 5 Mağazasından Biriyiz

İnşaat ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren Ramsa’ın yönetim kurulu üyesi Mücahit Doğan, "Sabit mobilyada yıllık 1.500 dairenin mobilyasını üretebilecek kapasitemiz var. Bahçe mobilyasında Ege’nin en büyük, Türkiye’nin ilk 5 mağazasından biriyiz" dedi.

A+A-

2000 yılından bu yana mobilya sektöründe faaliyet gösteren Ramsa, Menemen Aliağa yolu üzerindeki 9.000 metrekarelik alan üzerine kurulu. 6.000 kapalı alana sahip Ramsa, hem sabit mobilya hem de kalın bahçe mobilyaları alanında hizmet veriyor. Bahçe mobilyasında 3.000 metrekarelik mağazasıyla Ege Bölgesi’nin en büyük tek katlı, Türkiye’nin de 5 büyük mağazadan biri olan Ramsa Home & Garden ürün çeşitliliğiyle dikkat çekiyor.

İnşaat firmaları için sabit mobilya da üreten Ramsa, bünyesindeki tecrübeli mimar ekibiyle tasarım desteği de veriyor. Firma; sabit mobilyada kapı, mutfak, vestiyer, giyinme dolapları üretip montaj hizmeti veriyor.  60 kişilik ekiple mobilya sektöründe hizmet veren firma, taşeronlarla beraber istihdam sayısını daha da yukarı taşıyor.

ramsa-wood.jpg

48 saatte her yere sorunsuz teslimat

Bahçe mobilyasında talebin son 5 yılda artış gösterdiğini ve bunda pandemi ve depremlerin etkili olduğunu ifade eden Mücahit Doğan, "Biz bu talebin olacağını öngörerek çok ciddi bir yatırım yaptık. Meyvelerini deşimdi alıyoruz. Kurduğumuz sistemle beraber sloganımız 'Türkiye'nin her yerine maksimum 48 saatte sorunsuz teslimat' oldu. Teslimat sürecinde önem verdiğimiz müşteri memnuniyetini, özel tasarımlara da taşıdık. Bünyemizde bulunan mimar ekibimiz müşterilerin özel tercihlerine göre tasarımlar yaparak bunu 3 boyutlu ortamda kendilerine sunuyor ve bunun sonucunda üretime başlıyoruz. Bahçe mobilyasında sadece ülkemizdeki değil tüm dünyadaki trendleri yakından takip ediyoruz" dedi.

Yerli ve yabancı markaların bayiliklerini yaptıklarını belirten Doğan, "Ürün çeşitliliğimiz çok fazla. Bu çeşitliliğimiz ile Türkiye'nin her yerine hizmet verebiliyoruz. Ama biz İzmir’e ağırlık verdik. Satışlarımızın yüzde 90’ını İzmir’de gerçekleştiriyoruz. Bunu da bilinçli olarak yapıyoruz. Çünkü hizmet anlamında dağılmak istemiyoruz ve müşterimize çok hızlı ulaşarak yaşadığı sorunları çözmek istiyoruz. Zaten villaların ağırlıklı olduğu bir lokasyondayız. Sasalı, Villakent, Foça, Aliağa, Dikili ve Ayvalık’a hizmet ağımız daha güçlü" ifadelerini kullandı.

Bu işi sezonluk değil, 12 ay yapıyoruz

Bahçe mobilyasında yılda 2 bin kişinin evine girmeyi hedeflediklerini belirten Doğan sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Çok iyi bir satış pazarlama ağı kurduk. Biz internetten veya katalogtan ürün satmıyoruz. Müşterilerimizin mağazamıza gelmesini, ürüne dokunup kaliteyi hissetmesini sağlıyoruz. 3.000 metrekarelik alanda çok sayıda ürünümüzü teşhir ediyoruz. Stoklu çalışarak müşterilerin taleplerine çok hızlı cevap veriyoruz. Bu işi sezonluk olmaktan çıkardık. Bu işi artık 12 ay yapıyoruz.”

El değmeden üretim

Doğan, şirketin sabit mobilya kısmıyla ilgili olarak ise şunları dile getirdi: "Sabit mobilyada hedef kitlemiz kaliteli iş yapan müteahhitlerdir. Perakende de ise yoğunluk özel villalar. Yılda 1.500 dairenin mobilya üretimini gerçekleştiriyoruz. Ekip ve teknoloji anlamında bunu başarabilecek kapasitemiz var.  Üretim kapasitesi olarak istediğimiz noktaya ulaştık. Bu yüzden teknolojiye yatırım yapıyoruz. Son teknoloji CNC makinelerle üretim yapıyoruz. Usta sıkıntısı her geçen gün arttığı için teknolojiyi sektöre daha çok entegre ederek el değmeden üretim gerçekleştirmeyi hedefliyoruz."

RAMSA WOOD mağazası geliyor

"Sadece mobilya alanındaki gelişimleri değil perdeden halının modasına kadar evle ilgili her şeyi takip ediyoruz" diyen Doğan, "Mobilyanın tek başına değil evin diğer ürünleriyle de bağlantılı olduğunu biliyoruz. Bu anlamda bir bütün olarak bakıyoruz. Vatandaşların daha çok doğal olana yöneldiğinin de farkındayız. Bu bağlamda Ramsa Wood adında sadece doğal ürünlerin olduğu bir mağaza daha açmayı planlıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.