Ege'de 6.5 Büyüklüğünde Olacak Bir Deprem Büyük Hasarlara Neden Olabilir

Ege'de 6.5 Büyüklüğünde Olacak Bir Deprem Büyük Hasarlara Neden Olabilir

Yunanistan'da meydana gelen depremler sonrasında Yıldız Teknik Üni. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, bu depremlerin Türkiye için bir risk olup olmadığına dair değerlendirmede bulundu.

A+A-

Son zamanlarda Ege'de çok sayıda deprem meydana geliyor. CNN Türk'te yer alan habere göre; Yıldız Teknik Üni. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, bu depremlerin Türkiye'ye olabilecek etkisini değerlendirdi.
 

Ersoy değerlendirmesinde "Bu beklendik depremlerden bir tanesi. Orta büyüklükte yani 6.5 büyüklüğündeki depremin şu özelliği var. Artık hasar derecesinin başladığı bir büyüklük. 6.5 kritik büyüklük. Eski yapı stoğu üzerinde yıkımlar yapmış olabilir. Girit bölgesi için normal bir deprem" dedi.

"Japonya'daki ve Şili'deki büyük depremlerin olabileceği mekanizma burada bulunuyor. Buranın kapasitesi 6.5 değil çok çok üstünde. 6.5 da artık yapı stoğunda hasar verecek boyutta. İnsanlar sokaklarda Kırsal kesime geçildiğinde bazı hasarlar olabilir. Artçı depremlere dikkat etmek gerekiyor. Bu tür depremlerden sonra en az bir saat dışarda olmakta fayda var."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.