Ege Park AVM Yıkılıyor

Ege Park AVM Yıkılıyor

199 yılında yapılan ve Karşıyaka'nın ilk AVM'si olan Ege Park AVM'nın yıkım kararı alındı. AVM sahipleri, kiracıların boşaltması için tebligat gönderirken AVM'nin yerine konut ve ticari alanlardan oluşan yeni bir proje inşa edilecek.

A+A-

İzmir’in en değerli bölgelerinde biri olan Karşıyaka Mavişehir bölgesindeki Ege Park Mavişehir AVM ile ilgili yıkımla karşı karşıya. Geçtiğimiz yıl İzmir'de vefat eden Kasım Pırlant'ın ait Ege Park AVM’deki kiracılara tahliye edilmesi için tebligatlar gönderilmeye başlandı.

Tahliye talebinin ana gerekçesi AVM’nin depreme dayanaksız olması gösterildi. AVM için geçtiğimiz haftalarda özel bir şirkete karot testi yaptırılırken yapılan ölçümler sonucunda yapı için çürük raporu verildiği öğrenildi.

KİRACILAR TEPKİLİ

AVM’deki işletmeciler ise tahliyeye tepkili. Kiracılar, İzmir Depremi sonrası kamu kurumları tarafından yapı için depreme dayanaklı raporu verildiğini belirttiler. Kiracılar bu raporu dayanak göstererek tahliyeye karşı itiraz davası açma hazırlığında. İşletmeciler taşınmadan kaynakları tazminat ödenmesini istiyor.

GÖKDELEN İDDİASI

Ege Park AVM’nin yıkıldıktan sonra yerine dikey bir yapı yapılması için imar çalışması başlatılması bekleniyor. Plan değişikliği ile birlikte parsele otel, konut ve ticari birimlerden oluşan yeni bir gökdelen projesi önü açılabilir.

ABD'DEN GELİP SATIN ALDI

İzmir'den garson olarak gittiği ABD'de gayrimenkul zengini olan rahmetli Kasım Pırlant, EGS Grubu'nun bu alışveriş merkeziyle ilgili bankaya olan borçlarını satın almış ve ardından icra satış ihalelerine tek tek girip bu mağazaları toplamıştı. Alınan bilgiye göre Pırlant geçtiğimiz yıllarda damadı Savaş Er’e devretti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.